Aplikace WhatsApp bojovala s výpadkem. Služby postupně obnovuje

WhatsApp

WhatsApp Zdroj: Pexels

Uživatelé po celém světě zaznamenali velký výpadek komunikační služby WhatsApp. Komunikátor, který vlastní společnost Meta Platforms, nefungoval v desktopové verzi a výpadky hlásila i aplikace pro Android a iOs. Problémy měla služba od dnešní deváté hodiny. Teď postupně obnovují provoz. Platforma až dvě hodiny nefungovala uživatelům v Asii, Africe či Evropě, včetně České republiky.

Společnost Meta Platforms, která kromě WhatsApp vlastní třeba i Facebook nebo Instagram, zatím problém krátce okomentovala prostřednictvím tiskového mluvčí s tím, že pracuje na co nejrychlejším obnovení funkčnosti služby. 

Ve Spojených státech se počet hlášení pohybuje v řádu tisíců, v Británii v horních desítkách tisíců a v České republice se pohybuje kolem 2600. Výpadek ale patrně zasáhl výrazně větší počet uživatelů.

Loni na začátku října způsobila chybná změna konfigurace několikahodinový výpadek služeb Facebooku. Technické komplikace postavily mimo provoz jak sociální síť Facebook, tak síť pro sdílení fotografií Instagram a komunikační aplikaci WhatsApp.

Co je to Metaverse?

Video placeholde
Co je metaverse? • Videohub