Apple hrozí vyřazením Twitteru z App Store. Na síti firma skoro neinzeruje, uvedl Musk

Apple hrozí hrozí vyřazením sociální sítě Twitter z App Store

Apple hrozí hrozí vyřazením sociální sítě Twitter z App Store Zdroj: profimedia.cz

Americká technologická společnost Apple už prakticky přestala inzerovat na twitteru, uvedl majitel této sociální sítě Elon Musk. Apple se tak zařadil po bok narůstajícího počtu společností, které po změně majitele nechtějí na twitteru platit za reklamu. Apple navíc podle Muska twitteru pohrozil, že ho vyřadí ze svého obchodu s aplikacemi.

„Společnost Apple z velké části přestala na twitteru inzerovat. Nenávidí svobodu projevu v Americe?“ ptal se dnes Musk ve zjevné narážce na to, že twitter koupil s tím, že musí být znovu svobodnější. Jako jeden ze svých prvních kroků také rozhodl, že se může na platformu vrátit bývalý americký prezident Donald Trump i další kontroverzní politici.

Právě z obav, že by se na twitteru nyní mohlo objevovat více závadných příspěvků od uživatelů, protože je Musk nechce tolik regulovat, už inzerci na této síti pozastavily koncern Volkswagen, automobilka General Motors nebo výrobce léků Pfizer.

Spor mezi Applem a Muskem bude možná ale ještě dalekosáhlejší. Musk totiž tvrdí, že mu Apple hrozí vyřazením twitteru ze svého obchodu s aplikacemi App Store. Důvod podle něj firma neuvedla. Na dotaz agentury Reuters firma zatím nereagovala.

Musk, který se označuje za absolutního zastánce svobody projevu, nedávno uvedl, že se twitteru masivně propadly příjmy. Za to podle něj mohou aktivisté, kteří vyvíjejí tlak na zadavatele reklamy. Příjmy z reklamy tvoří asi 90 procent příjmů firmy Twitter, majitele stejnojmenné sítě.

Musk, který je aktuálně nejbohatším člověkem na světě, firmu Twitter koupil na konci října za 44 miliard dolarů (téměř 1,1 bilionu korun). Následně rozpustil devítičlennou správní radu a stal se jediným ředitelem podniku.

Elon Musk přišel do sídla Twitteru s umyvadlem

Video placeholde
• Elon Musk