Bednářův ShipMonk expanduje do Mexika, poprvé mimo USA. Do roka bude v Evropě

ShipMonk

ShipMonk Zdroj: ShipMonk

ShipMonk
ShipMonk
ShipMonk
Zakladatel logistického startupu ShipMonk Jan Bednář.
5
Fotogalerie

Logistická firma ShipMonk miliardáře Jana Bednáře kupuje mexickou společnost El Mar Mexico a poprvé expanduje mimo Spojené státy. Hodnotu transakce firma neuvedla. Bednář už dříve řekl, že i díky posledním akvizicím hodnota jeho firmy s největší pravděpodobností překoná nebo již překonala miliardu dolarů, tedy hodnotu, za níž jsou firmy považovány za jednorožce.

Díky akvizici americká firma zvýší přepravní i skladovací kapacity. Další akvizice by firma měla brzy oznámit. Kromě expanze ve Spojených státech se ShipMonk chystá poprvé vstoupit i na evropskou půdu, a to už v příštím roce.

Globální růst podle Bednáře nejen rozšiřuje rozsah působení, ale také diverzifikuje zákaznickou základnu. „Čím více nových lokalit a možností máme, tím lépe můžeme zákazníkům pomoci s bezproblémovým škálováním a s expanzí do nových oblastí,“ říká zakladatel společnosti ShipMonk Bednář. Mezinárodní expanze, na kterou ShipMonk v posledním roce získal 355 milionů dolarů, podle Bednáře pomáhá řešit i nedostatek pracovníků ve skladech.

Firma ShipMonk obchodníkům nabízí převzetí veškerých povinností se správou objednávek, sledováním zásob ve skladu i s řešením různých nenadálých událostí, jakými jsou například aktuální logistická zpoždění. V této oblasti je už ShipMonk pro menší a střední firmy světovou jedničkou.

Od svého počátku v roce 2014 sídlí ShipMonk na Floridě ve Fort Lauderdale a zaměstnává ve svých amerických provozech přes 1200 lidí.