CNN Prima News povede Pavel Štrunc, vedení stanice opouštějí dvě manažerky

Do čela CNN Prima News se od 1. září 2020 postaví Pavel Štrunc.

Do čela CNN Prima News se od 1. září 2020 postaví Pavel Štrunc. Zdroj: CNN Prima News

Novým zástupcem šéfa CNN Prima News bude Tomáš Večeřa, dosavadní vedoucí online sekce stanice
Studio CNN Prima News
3
Fotogalerie

Jen čtyři měsíce po zahájení ostrého vysílání stanice CNN Prima News se mění její vedení. Do čela televize se postaví Pavel Štrunc, jeho zástupcem bude dosavadní vedoucí online sekce Tomáš Večeřa. Dosud zpravodajský kanál vedla tříčlenná rada, jejíž dvě členky Petra Benešová a Eliška Čeřovská z vedení odcházejí.

„Pavel Štrunc je uznávaný novinář s bohatou zkušeností v televizním i online zpravodajství. Online sekce pod vedením Tomáše Večeři dosaženými výsledky výrazně převyšuje naše původní cíle,“ uvedl generální ředitel skupiny Prima Marek Singer.

„Mým cílem je intenzivnější propojení televizní a online části zpravodajské platformy, větší centralizace a zjednodušení způsobu řízení redakce,“ prohlásil Štrunc, který měl mimo jiné v nedávné minulosti i diskuzní pořad na serveru Info.cz s názvem Štrunc!

Zpravodajská platforma CNN Prima News byla oficiálně spuštěna 3. května letošního roku. Její průměrný podíl na trhu byl za první tři měsíce vysílání 0,35 procenta v cílové skupině diváků starších patnácti let.

Konkurence je na tom výrazně lépe. ČT24 dosáhla podle dat Asociace televizních organizací v týdnu od 17. do 23. srpna podílu na sledovanosti dospělých diváků 4,8 procenta, u CNN Prima News to bylo ve stejném týdnu 0,29 procenta.