Co chystá Apple na podzim? Unikly informace o nových „Pro“ iPhonech

Apple iPhone - ilustrační foto

Apple iPhone - ilustrační foto Zdroj: Reuters

Představení modelové řady X.
Telefon iPhone - ilustrační foto.
3
Fotogalerie

Apple plánuje příští měsíc představit nové produkty, mimo jiné také tři nové modely iPhonů. K prodeji by měly být již od září. Informovaly o tom zdroje agentury Bloomberg, které si nepřály být jmenovány. Zástupce firmy tuto informaci Bloombergu odmítl potvrdit.  

Firma údajně hodlá předvést nový hardware a software. U nových modelů iPhonu se spekuluje u názvů iPhone “Pro”, či iPhone “11”, napsal server Mcworld, který se specializuje na produkty Applu.

Nové telefony mají vynikat kamerovým systémem za zadní straně zařízení s trojím senzorem pro snímání širokoúhlých fotografií a videí. „Tyto modely by se měly se svými možnostmi vyrovnat profesionálním videokamerám,“ popisuje Bloomberg. Apple má tradici vytvářet nové tři modely iPhonů ročně již od roku 2017. Předešlé “ročníky” pak po představení nových modelů zlevňuje. 

Nové iPhony by také měly disponovat funkcí zpětného bezdrátového nabíjení. Uživatel si tak bude moci nabít sluchátka od Applu AirPods tím, že je přiloží k zadní straně mobilního zařízení. Tuto funkci již zavedla pro své chytré telefony společnost Samsung začátkem tohoto roku.  

Telefony budou zahrnovat také nový senzor s více úhly Face ID, který bude zachycovat širší zorné pole, cílem je aby uživatelé mohli svůj iPhonu snadněji odemknout, a to i v případě že telefon leží například na stole. 

Dále chystá firma představit také novou verzi tabetů iPad Pro s upgradovanými fotoaparáty a rychlejšími čipy, další model s větší obrazovkou, novou verzi chytrých hodinek Apple Watch nebo HomePod speaker a AirPods. Krom nového hardwaru také u všech nových produktů plánuje uvedení aktualizovaného softwaru, změny se budou týkat i předplatného služby Apple TV a herní služby Apple Arcade.