Google sníží o polovinu rozpočet na marketing a omezí nábor nových lidí

Google

Google Zdroj: Reuters

Google
Sundar Pichai, CEO Alphabetu, matky Googlu.
3
Fotogalerie

Společnost Google oseká některé aktivity směrem k druhé polovině roku 2020. Svůj marketingový rozpočet například omezí o polovinu. Firma o tom informovala své zaměstnance e-mailem. Americký internetový gigant také počítá s tím, že přibrzdí nabírání nových pracovníků.

“Přehodnocujeme tempo našich investičních plánů na zbytek roku 2020. Stále ale budeme mít silný rozpočet na marketing, hlavně v digitální oblasti,” uvedl mluvčí společnosti.

Šéf globálního Googlu Sundar Pichai sdělil minulý týden zaměstnancům firmy, že Alphabet (vlastník Googlu, pozn. red.) bude utahovat opasky, co se týče náborů, datových center, strojů a zbytných výdajů na marketing či cesty. Vlna šetření tedy padá v celé organizaci i dál. 

“Zvolněním v našich plánech zajistíme, že se Google z tohoto roku vyvine do mnohem vhodnějších rozměrů, než by tomu bylo v opačném případě,” prohlásil Pichai. Firma také podle zpráv ze Silicon Valley dočasně pozastavuje některé realitní nákupy, například akvizici budov v Mountain View, kde dříve sídlila společnost Symantec.

Za minulý rok utratil Google na marketing téměř 20 miliard dolarů, což činilo přes desetinu z jeho celkových tržeb.

Akcie mateřské společnosti Alphabet začali zhruba v polovině února oslabovat. Od konce března, kdy dosáhli svého ročního minima blízko hranice 1000 dolarů za akcii, ale pozvolna rostou.