GZ Media zdvojnásobí lisování vinylů, aby pokryly rostoucí poptávku

vinyl (ilustrační foto)

vinyl (ilustrační foto) Zdroj: Profimedia.cz

Loděnice, desky
Loděnice, desky
Loděnice, desky
Loděnice, desky
Loděnice, desky
7
Fotogalerie
Celosvětová poptávka po vinylových deskách natolik roste, že přesahuje výrobní možnosti loděnické GZ Media, jednoho z největších světových výrobců CD, DVD a gramofonových desek. Firma nyní dokončila prototyp nového lisu na gramodesky, který jí umožní výrobu zdvojnásobit. Lisy se přestaly vyrábět před téměř 30 lety. Nové by měly po ukončení testů pomoci zvýšit výrobní kapacity už příští rok.

„V posledních dvou letech jsme registrovali meziroční nárůst poptávky o 30 až 40 procent. V letošním roce jsme vyprodali 100 procent naší výrobní kapacity, a přesto jsme nestačili uspokojovat poptávku našich zákazníků. Nové lisy nám v příštím roce umožní zdvojnásobit výrobu a od nové elektroniky si slibujeme i zvýšenou kvalitu gramodesek,“ uvedl Michal Štěrba, generální ředitel GZ Media.

Galerie: Jak se vyrábějí desky v GZ Media

GZ Media, a.s. navazuje na více než šedesátiletou tradici bývalých Gramofonových závodů v Loděnici u Berouna. Společnost zaměstnává 1900 osob ve výrobních závodech v Loděnici a v Soběslavi a má několik obchodních zastoupení v různých zemích západní Evropy.

Obrat GZ Media v roce 2014 přesáhne dvě miliardy korun. Společnost za rok 2014 vyrobila 14 milionů gramodesek a exportovala je do více než 40 zemí světa. V roce 1988 zde vylisovaly první CD a v roce 2001 i první DVD ve střední Evropě.