Herní kolos Nintendo ztrojnásobil zisk. Pomohla mu pandemie

Nintendo hlásí trojnásobný nárůst zisku.

Nintendo hlásí trojnásobný nárůst zisku. Zdroj: Reuters

Firma uvedla, že poptávku po jejích produktech podpořila pandemie, kvůli které lidé tráví více času doma.
Fanoušek konzole Nintendo Switch
Nintendo Switch, přenosná herní konzole, Nintendo
Parádní stroje pro nadšené motorkáře
5
Fotogalerie

Japonský výrobce herních konzolí a videoher Nintendo v prvním finančním pololetí dosáhl provozního zisku 291,4 miliardy jenů, zhruba 64 miliard korun. Meziročně jej zvýšil více než trojnásobně. Firma uvedla, že poptávku po jejích produktech podpořila pandemie, kvůli které lidé tráví více času doma.

V pololetí, které skončilo 30. září, firma zvýšila tržby meziročně o 73 procent na 769,5 miliardy jenů. Podnik předpověděl, že v celém finančním roce prodá 24 milionů herních konzolí Switch. Odhad celoročního prodeje tak firma zvýšila z dosud předpokládaných 21 milionů.

Zlepšení výhledu nezabránila ani skutečnost, že konkurenční firmy Sony a Microsoft příští týden uvedou na trh nové generace svých konzolí PlayStation a Xbox. Konzole Switch, která je na trhu od března 2017, tak bude čelit silnější konkurenci, upozornila agentura Reuters.

Čistý zisk Nintenda se v pololetí také více než ztrojnásobil na 213,1 miliardy jenů. Firma nyní předpokládá,  že za celý finanční rok zvýší čistý zisk o šestnáct procent na 300 miliard jenů a tržby o sedm procent na 1,4 bilionu jenů, uvedla agentura Kjódó.