Instagram a WhatsApp se přejmenují, přihlásí se k Facebooku

Logo Facebooku na obrazovkách burzy Nasdaq

Logo Facebooku na obrazovkách burzy Nasdaq Zdroj: ČTK

Instagramu se v Česku daří
Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku
Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku
4
Fotogalerie

Je to více než sedm let, co Facebook za miliardy dolarů koupil aplikace Instagram a WhatsApp. Po celou dobu zakladatele Facebooku Marka Zuckerberga trápilo, že si je jejich uživatelé s Facebookem nespojují. To se má ale brzy změnit. 

Instagram from Facebook a WhatsApp from Facebook. „Chceme, aby bylo zřetelnější, že tyhle služby jsou součástí Facebooku,“ vysvětluje tisková mluvčí firmy Bertie Thomson pro The Information důvod této změny. Očekává se, že z pohledu uživatele půjde spíše o formální změny, které se v grafické podobě v aplikacích objeví jen jako méně výrazný dovětek známých jmen. Otázkou je, co se bude dít na pozadí.

Ve stejném článku The Information píše, že CEO firmy Mark Zuckerberg je frustrovaný z toho, že se Facebooku nedostává dostatečný kredit za růst Instagramu a WhatApp. Firma prý také doufá, že užší spojení těchto velkých jmen digitálního světa s mateřskou firmou aspoň částečně vylepší její pošramocené jméno.

Ozývají se ale i opačné hlasy – že v době bezpečnostních skandálů společnosti Facebook a klesající obliby sociální sítě Facebook je takové rozhodnutí podivné, kontraproduktivní a vrhne stín i na Instagram a WhatsApp, což jsou jména, kterým se zásadní problémy dosud vyhýbaly. Také varují před tím, že změna jména bude znamenat konec i toho zbytku autonomie, kterou si projekty v rámci korporace udržely.

Článek vyšel na serveru Mobilmania.cz.