Kellner prodal tři procenta v O2 Tykačovi

O2

O2 Zdroj: E15 Euro

Generali PPF Holding
Spolumajitelé. Ve výroční zprávě PPF za rok2009 najdete snímky nepříliš fotografovanýchmajitelů skupiny. Petr Kellner (na snímku) vlastní94,25 procenta akcií, Jiří Šmejc  pětprocent, Ladislav Bartoníček 0,5 procenta a Jean-Pascal Duvieusart 0,25 procenta akcií
Miliardář Pavel Tykač
4
Fotogalerie

Investiční skupina PPF podnikatele Petra Kellnera prodala tříprocentní podíl v telekomunikační společnosti O2 Czech Republic firmě Belviport Trading. Ta patří podle informací ČTK finančníku Pavlu Tykačovi. Cenu traksakce PPF neuvedla.

Prodej je podle PPF jednorázovým rozhodnutím, skupina prý nezamýšlí prodávat další akcie O2. "Nic se tedy nemění na skutečnosti, že O2 je pro skupinu PPF dlouhodobou finanční investicí," dodala skupina.

Po vypořádání obchodu se podíl volně obchodovaných akcií O2 zvýší na 17,4 procenta a podíl skupiny PPF na kapitálu O2 klesne na 81,1 procenta a na hlasovacích právech na 82,4 procenta.

PPF uvedla, že prodej malé části akcií O2 má za cíl zvýšit veřejně obchodovaný podíl na společnosti O2. To je v souladu s dříve oznámenou investiční strategií PPF podporovat zvýšení likvidity akcií O2. "Cena sjednaná pro tento obchod proto neodráží názor skupiny PPF na hodnotu akcií," uvedla skupina.

Telekomunikační firma O2 loni zvýšila čistý zisk o čtyři procenta na 5,3 miliardy Kč. Konsolidované výnosy vzrostly o 0,4 procenta na 37,5 miliardy Kč. Celkový počet mobilních zákazníků se loni meziročně zvýšil o procento na 4,94 milionu.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb, přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, zemědělství a maloobchodní služby až po biotechnologie. Působí v Evropě, Rusku, Asii a USA. V ČR vedle akvizice v telekomunikacích působí PPF v oblasti bankovnictví a finančních služeb, v realitách či biotechnologiích.