Legendární značka 20th Century Fox končí. Disney ji přejmenoval

Nové logo studií

Nové logo studií Zdroj: Disney

Nové logo studia
Původní logo studia
3
Fotogalerie

Americká společnost Walt Disney už nadále nebude používat značku 20th Century Fox. Legendární logo, které patří k nejznámějším v celém zábavním průmyslu, bude nyní nést název 20th Television. Znělka zůstane stejná a z loga zmizí pouze slova „Century“ a „Fox“, informuje server BBC.

Změna značky souvisí se změnou majitele studia. Disney za aktiva společnosti Fox loni zaplatil více než 71 miliard dolarů, v přepočtu zhruba 1,6 bilionu korun. 

Spekulace o přejmenování studia prosakovaly na veřejnost už od začátku roku. Motivem je podle nich snaha nového majitele distancovat se od pravicově smýšlející mediální skupiny Fox News mediálního magnáta Ruperta Murdocha, tedy původního vlastníka studia.

Disney nicméně zároveň přejmenoval i další studia. Například ABC Studios and ABC Signature Studios se nyní jmenují ABC Signature, Fox 21 Television Studios zase Touchstone Television. „Nové značky a loga znamenají nové začátky a přitom ctí jejich bohatou historii a kreativní sílu zaměstnanců Walt Disney,“ říká Craig Hunegs, prezident televizních studií skupiny Disney. 

Studio 20th Century Fox Television, jehož historie sahá až do roku 1949, se může pyšnit mnoha světově známými seriály. Patří mezi ně například M*A*S*H, Simpsonovi a mnoho dalších. 

Disney ve Spojených státech patří k lídrům zábavního průmyslu. Nově se snaží konkurovat také Netflixu, když svůj obsah začal streamovat i skrze portál Disney+.