Mluvčími roku jsou Kavka z pražských hasičů a Bálek z Allianz

Mluvčí Hasičského záchranného sboru ČR v Praze Martin Kavka

Mluvčí Hasičského záchranného sboru ČR v Praze Martin Kavka Zdroj: PR Klub

Mluvčí Hasičského záchranného sboru ČR v Praze Martin Kavka
Mluvčí pojišťovny Allianz Václav Bálek
PR tým Letiště Praha
PR tým Letiště Praha
Mluvčí Hasičského záchranného sboru ČR v Praze Martin Kavka
10
Fotogalerie

Cenu za nejlepšího mluvčího veřejného sektoru letos získal Martin Kavka, který zastupuje Hasičský záchranný sbor ČR v Praze. V kategorii nejlepší mluvčí soukromého sektoru uspěl  Václav Bálek z pojišťovny Allianz. Ocenění převzali ve čtvrtek od profesní organizace PR Klub.

Třetí soutěžní kategorií byl PR tým roku, kterým se stalo Letiště Praha. Porota, kterou tvořily dvě desítky novinářů a odborníků z oblasti public relations, letos vybírala celkem z 138 nominací pro všechny kategorie.

Účastníci soutěže byli hodnoceni podle toho, jak jejich práce naplňuje kvalitativní standardy profese včetně etických principů a přispívá k jejímu pozitivnímu vnímání širokou veřejností. Porota rozhodovala také podle mediální analýzy, kterou vypracovala společnost Monitora.

„Mluvčí neslouží jen k předávání informací. Přímo vytváří veřejnou image jednotlivců, firem či institucí. Připravují a vedou strategickou komunikaci a podobně jako šachisté by měli mít připraveno několik tahů dopředu,” říká předseda sekce mluvčích PR Klubu Martin Opatrný.

Soutěž pořádá organizace PR Klub, která sdružuje více než sto padesát expertů na komunikaci z řad ředitelů komunikace, tiskových mluvčí, PR manažerů a konzultantů. Navazuje tak na tradiční ocenění Tiskový mluvčí roku, které začal Český klub mluvčích společně s Komorou Public Relations udělovat již v roce 2003.