Nova a Prima se utkají novými seriály

Promofoto seriálu Gympl

Promofoto seriálu Gympl Zdroj: TV Nova

Časy televizních soubojů talentových a reality show jsou pryč, hlavní boj o diváka se na podzim vrátí na frontovou linii dlouhých seriálů. Nova na podzim odstartuje první řadu seriálu Gympl, do kterého angažovala herecká esa první ligy typu Libuše Šafránkové, Karla Heřmánka nebo Zuzany Bydžovské.

Podle zdrojů z Novy bylo doposud v ateliéru v pražských Holešovicích a exteriérech v Podolí natočeno několik desítek dílů. Rozpočet první řady se tak podle odhadu deníku E15 pohyboval mezi 45 až 70 miliony korun.

Kromě toho bude největší komerční stanice pokračovat ve stále populárních titulech Ordinace v růžové zahradě, Ulice a sitcomu Helena. Ve scenáristické fázi je pak příprava druhé řady seriálu Expozitura, kterou píše publicista Josef Klíma. Expozitura 2 by měla mít 16 dílů, datum vysílání zatím není určeno.

Konkurenční Prima v podzimních měsících vyrukuje hned se dvěma seriálovými premiérami, které rovněž spolkly desítky milionů korun. První bude desetidílná Základka, kterou vyrábí produkční společnost Filmbrigade.

Druhou novinkou se stane „nekonečná“ série Obchoďák (výroba společnost Grant – Produkce), do jehož financování se barterem zapojují i realitní společnosti Unibail-Rodamco a ECE. Ty jsou vlastníky obchodního centra Arkády Pankrác, ve kterém se Obchoďák za plného provozu částečně natáčí. Rovněž Prima bude pokračovat v osvědčené sérii Cesty domů.

Stranou seriálových závodů nechce zůstat ani Česká televize. Na podzim vsadí na tři seriálové koně. Zbrusu nový rodičovský seriál Ententýky scenáristky Lucie Konečné odstartuje v září. V tuto chvíli je natočeno patnáct dílů. Dalšími díly budou pokračovat i tituly Vyprávěj a Zdivočelá země.

Vedle seriálových soubojů budou v nadcházejících měsících pokračovat i nákladné projekty Česko Slovensko má talent (Prima), StarDance 5 (Česká televize, start v listopadu). Nova zase překvapivě obnovila některé pořady z dob legendárního ředitele . Do vysílání se tak opět dostane reportážní pásmo Na vlastní oči nebo bulvární magazín Prásk.