O nový iPhone 8 byl u operátorů slabší zájem. Kvůli modelu X

Nový iPhone 8

Nový iPhone 8 Zdroj: idropnews.com

Zleva: iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone 8.
iPhone X od Applu.
iPhone 8 — iPhone in a Whole New Light
iPhone 8 - Apple Keynote září 2017
5
Fotogalerie

O Nový iPhone 8 byl u tuzemských operátorů menší zájem než o jeho předchůdce v minulém roce. Část zákazníků totiž čeká na nedávno oznámenou novinku iPhone X, která se na trh dostane na začátku listopadu. Vyplývá to z informací firem.

iPhone 8 se v tuzemské obchodní síti objevil minulý pátek, týden po uvedení na domácím trhu v USA. I tam jej provázel slabší zájem oproti předchozím modelům. Vedle brzkého příchodu dalšího modelu, hraje podle expertů roli i vyšší cena a málo převratných novinek. Přístroj se od svého předchůdce moc neliší, z novinek kupující zmiňují skleněný povrch, odolnost vůči prachu či vodě a vylepšený fotoaparát.

"Celkově je zájem o novou řadu v souvislosti s očekávaným příchodem iPhone X o něco menší. Letos však vidíme několikanásobně vyšší poměr zájmu o větší model Plus," uvedla mluvčí O2 Lucie Pecháčková. Podle Veroniky Exnerové z Vodafonu se nejvíce prodával model 8 Plus, 64GB, v barvě space gray.

iPhone 8 je zatím nejdražším telefonem od Apple. Jeho prodejní cena startuje na 20.990 korunách a model Plus s nejvyšší kapacitou 256 GB je pak za 28.490 Kč.

Podle zástupců řetězce prodejen elektroniky Euronics ale vyšší cena zákazníky neodradila. "Za posledních pár let jsme se přesvědčili o tom, že prodej TOP modelů velkých značek i přes rostoucí prodejní cenu stále stoupá.

Nejen v případě Apple, ale také třeba u Samsungu. I přes vyšší cenu nepředpokládáme nižší zájem o nové modely iPhone, než tomu bylo dříve," podotkla mluvčí Euronicsu Lenka Mastešová. S listopadovým uvedením iPhone X celkově čeká firma nárůst prodejů těchto dvou novinek zhruba o 25 procent proti loňskému roku.