Portál E15.cz je první online zpravodajství s aplikací pro nové Windows 8

Aplikace E15.cz pro Windows

Aplikace E15.cz pro Windows Zdroj: e15

Vydavatelství Mladá fronta pokračuje v rozšiřování počtu platforem, na kterých je k dispozici aktuální zpravodajství portálu E15.cz. Po nedávném spuštění aplikace pro platformu Windows Phone je obsah E15.cz nyní k dispozici také jako aplikace pro nový operační systém Windows 8.

Vydavatelství Mladá fronta se tak stává prvním mediálním domem v České republice, který tuto novou platformu podporuje, a řadí se tímto mezi přední technologické leadery na českém internetu. „E15.cz pro Windows 8 přináší svým uživatelům v novém rozhraní Metro příjemný uživatelský zážitek zcela odlišný od běžných aplikací nebo webových stránek. Po obsahové stránce je uživatelům k dispozici kompletní zpravodajský servis portálu, a to včetně vybraných magazínových rubrik“, říká Petr Bednář, ředitel divize Online.

Zpravodajská aplikace pochází z dílny společnost Inmite, české jedničky na trhu aplikací pro chytré telefony a tablety. Inmite je tak mezi prvním firmami, které vydaly mobilní aplikaci pro nový systém Windows 8. „Jsme moc rádi, že jsme si díky spolupráci s Mladou frontou mohli vyvinout naši první aplikaci pro Windows 8 a prošlapat tak cestičku dalším vývojářům,“ dodává Igor Kulman ze studia Inmite.

Kromě Windows 8 a Windows Phone je E15.cz nyní k dispozici také pro telefony iPhone, tablety iPad, čtečky elektronických knih Kindle a v papírové podobě deníku Mladá fronta E15. Aplikace je umístěna na adrese: http://apps.microsoft.com/webpdp/cs-CZ/app/e15-cz/9b3dc5bb-08a0-42c8-b72f-c6d55a9071ec/m/row