Šéf CME Sarbu končí jako jednatel CET 21, střídá ho Andruško

Adrian Sarbu

Adrian Sarbu Zdroj: Kolaz E15

Prezident a generální ředitel CME Adrian Sarbu dnes přestal být jednatelem společnosti CET 21, která vlastní licence k programům televize Nova. Post jednatele CET 21 opustil také Oliver Martin Meister. Sarbu je podle magazínu Forbes nejvlivnější osobností českých médií.

Novými jednateli CET 21 se stali výkonný viceprezident CME Anthony Chhoy a generální ředitel TV Nova Jan Andruško. Třetím jednatelem zůstává David Andrew Sturgeon, který působí jako zástupce finančního ředitele CME.

„Oběma novým jednatelům zároveň zůstávají jejich stávající funkce a pozice v rámci CME a CET 21. Změny byly provedeny v souladu s regionální strukturou jednatelských pozic na úrovni divize televizního vysílání v rámci CME,“ stojí v tiskové zprávě CET 21.

Sever Mediář.cz připomněl, že Sarbu, který si ponechává ostatní vyšší funkce, byl jednatelem CET 21 od července 2010 a Meister od listopadu 2009. Podobné změny se údajně uskutečnily už i v dalších zemích, kde CME působí, uvedl Mediář.cz.

Čistý zisk společnosti CET 21 za rok 2010 klesl na 198 milionů korun. V meziročním srovnání to představuje propad o zhruba 580 milionů Kč, což byl nejhorší výsledek televize za několik posledních let. Tržby za prodej vlastních výrobků a služeb CET 21 předloni klesly na 5,1 miliardy korun z 5,2 miliardy v roce 2009. Nejvýznamnější položkou v roce 2010 představoval prodej televizní reklamy v objemu 4,79 miliardy korun. Výsledky loňského hospodaření CET 21 zatím nezveřejnila.

Společnost CET 21 je součástí mediální skupiny CME. Vlastní licence pro vysílání stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport a české MTV. Předloni firma měla zhruba 600 zaměstnanců, z toho přibližně 40 tvořilo vedení společnosti.