Sony předvedla nové smartphony a tablet

Nový smartphone od Sony

Nový smartphone od Sony

Japonská Sony představila svůj nový tablet a dala mu název Xperia, který používají její mobilní telefony vyráběné se švédskou firmou Ericsson. Společnost tím chce sjednotit mobilní zařízení pod jednotnou značkou v rámci plánu udělat ze své divize mobilních zařízení jeden z klíčových nástrojů obratu v nepříznivém trendu.

Tablet Xperia je založený na operačním systému Android 4.0 a má monitor o úhlopříčce 24 centimetrů. Od Sony je to druhý po první verzi tabletu z loňského dubna, který větší zájem trhu nezískal. Podrobnější popis nových produktů od Sony přináší článek serveru MobilMania.

Na klíčovém americkém trhu se Xperia začne prodávat od 7. září. Její verze se 16 gigabyty bude stát 399 dolarů a model se 64 gigabyty bude za 599 dolarů, uvedla firma v dnešním sdělení. Stejně jako u nedávno uvedeného prvního tabletu od společnosti Microsoft bude možné koupit verzi s klávesnicí, která bude zároveň krytem, za příplatek 99,99 dolaru.

Firma v dubnu uvedla do čela nového výkonného šéfa Kazua Hiraie. Ten slíbil zastavit trend zhoršování a obnovit růst s pomocí zaměření na ziskové segmenty jako fotoaparáty, hry a mobilní zařízení.

Provozní zisk Sony se v jarním čtvrtletí propadl meziročně o 77 procent na 6,3 miliardy jenů (1,7 miliardy Kč). Za poslední finanční rok do konce března utrpěla Sony provozní ztrátu 67 miliard jenů a rekordní čistou ztrátu 456 miliard jenů. Pro tento rok čeká firma provozní zisk 130 miliard jenů a po čtyřech letech ztrát také návrat k čistému zisku.