T-mobile potrápil rozsáhlý výpadek sítě

Mrtvý telefon dokáže rozčílit řadu lidí.

Mrtvý telefon dokáže rozčílit řadu lidí. Zdroj: Profimedia

Odstřihnutí od svých služeb se dnes ocitli zákazníci operátora T-mobile. Ti se nedokázali dovolat na žádné telefonní číslo ani na infolinku operátora. Operátor problém vyřešil v poměrně krátkém čase.

O problémech se spojením dali nespokojení zákazníci takřka okamžitě vědět na sociálních sítích i facebookové stránce operátora. První informace o problémech se na Facebooku objevila kolem 14:45. Problémy hlásili lidé z Prahy, Brna, ale třeba i Opavy. Po jistou dobu se tvářil přetíženě i web operátora.

„Hlásí mi, že neexistuje číslo kolegy, se kterým jsem mluvil deset minut předtím,“ napsal jeden ze zákazníků na Facebooku svou reakci na příspěvek, jiného zákazníka, který zněl:„Nejde mi volat! ať vyberu jakékoliv číslo, ozve se „Omlouváme se, ale volané číslo neexistuje“ Volání na 4603 (infolinka operátora) nejde, tam se ozve pípnutí a konec. Reset telefonu nepomohl.“

Na veškeré dotazy ohledně výpadku odpovídal pracovník na facebookové stránce operátora naučenou frází: „Omlouváme se za technický výpadek. Odpovědní kolegové v tuto chvíli opravdu pracují na jeho odstranění a dle dostupných informací by již měly být všechny služby postupně funkční. Díky, Martin.“ Tento text dokázal na internet vložit minimálně ve 32 případech.

Výpadek zasáhl více lokalit na různých místech ČR. Podle mluvčí Martiny Kemrové trval výpadek 26 minut. „Příčinou byla softwarová chyba na ústřednách,“ prozradila online deníku E15.

T-mobile není ale jediný operátor, který se s technickými problémy v poslední době potýkal. Minulý týden postihly výpadky i mobilní síť konkurenčního Vodafonu.