T-Mobile se potýkal s rozsáhlým výpadkem po celém Česku

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Telekomunikačního operátora T-Mobile postihl na území celého Česka výpadek hlasových služeb. Týkal se ale jen některých čísel, nepostihl všechny zákazníky. Operátor to oznámil večer na sociální síti. Podle společnosti by ale všechny služby měly už fungovat.

Rozsáhlý výpadek zasáhl podle T-Mobilu tisíce lidí. Nyní by už však mělo všechno fungovat bez problémů. Pokud i nadále klientovi T-Mobilu telefon nefunguje, operátor doporučuje jej vypnout a zapnout. Případné kompenzace bude T-Mobile řešit individuálně. Mluvčí společnosti Martina Kemrová to řekla v České televizi.

Společnosti se dlouho nedařilo zprovoznit všechna čísla, lidé napříč republikou nemohli celou noc volat ani se jim nedalo dovolat. Výpadek se netýkal všech zákazníků, ale pouze konkrétních číselných řad, kdy docházelo k problému při registraci SIM karty do sítě. Postiženým zákazníkům nefungovaly telefonní hovory, ani textové zprávy či datové přenosy, ale pouze tísňové volání.

„Vážení zákazníci, moc se omlouváme, ale v současné chvíli řešíme problémy s přihlašováním čísel do sítě, může se proto stát, že se ve vašem telefonu bude síť hlásit jako nedostupná,“ sdělil operátor na své facebookové stránce.