Zakladatel Skrz.cz tvoří aplikaci na procvičení jazyků, její fungování přirovnává k Uberu

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia

Petr Kováčik
2
Fotogalerie

Exmajitel největšího českého vyhledávače slev Skrz.cz Petr Kováčik chystá další projekt. Jeho nová platforma nabídne zájemcům o jazyky možnost komunikace s rodilými mluvčími, uvedl server Czechcrunch. Fungování platformy přirovnává Kováčik k aplikaci Uber.

Platforma Blabu se zaměří na vylepšení konverzačních schopností prostřednictvím videohovorů s rodilými mluvčími. Vývoj aplikace je teprve na začátku, do tří měsíců by ale mohlo dojít ke spuštění zkušební verze.

„Chceme nabídnout celou škálu mluvčích, kteří budou rozděleni do kategorií. Jako uživatel si pak budete moci vybrat, zda budete mluvit s někým s britskou nebo americkou angličtinou. Zároveň budou mluvčí rozdělení do kategorií podle zájmů nebo odbornosti, takže bude možné si procvičit například doktorskou angličtinu,“ upřesnil pro E15.cz Kováčik.

Aplikace bude fungovat podobně jako například Uber. Zájemcům o výuku nabídne konverzaci v cizím jazyce a rodilým mluvčím možnost si přivydělat. Cenu jednotlivých lektorů budou určovat uživatelské recenze. „Bude se hodnotit například kvalita připojení, schopnost nabízet konverzační témata a celková příjemnost hovoru,“ uvedl Kováčik, který do začátku nového projektu vložil 20 milionů korun.  

Časový interval jedné „lekce“ si volí obě strany, ale začíná již na patnácti minutách a cena by se měla pohybovat mezi 3 až 4 dolary. Platformy na komunikaci s rodilými mluvčími jsou poměrně běžné, většina z nich ale nenabízí možnost okamžitého připojení nebo vlastní videoplatformu, takže ke komunikaci musí docházet například přes Skype. Oblíbená je například aplikace HelloTalk, která loni překročila hranici deseti milionů uživatelů.

Petr Kováčik začal v roce 2011 budovat slevový agregátor Skrz.cz, z něhož se postupem času stala stamilionová firma. V roce 2017 ho prodal britské Secret Escapes, ve funkci generálního ředitele ale zůstal až do konce loňského roku.