Zpravodajský kanál CNN Prima News začne vysílat 3. května

Libor Bouček nebude v nové zpravodajské stanici jen moderovat, ale aktivně se zúčastní i samotných příprav ranního bloku.

Libor Bouček nebude v nové zpravodajské stanici jen moderovat, ale aktivně se zúčastní i samotných příprav ranního bloku. Zdroj: Martin Sekanina

Prima do dubna 2020 rozjede kanál CNN Prima News, představila již nové studio.
2
Fotogalerie

Nová celoplošná zpravodajská televizní stanice CNN Prima News začne v Česku vysílat v neděli 3. května v 18:55 hodin. Zprávy a další obsah bude vytvářet nová redakce složená ze stovky novinářů. Stanice nabídne téměř 30 pořadů. Uvedli to zástupci Primy.

Vlastní obsah bude kanál nabízet od 6:00 hodin ráno. Nabídne, co se stalo v noci ve světě a i aktuální zprávy z Česka. Dvakrát denně, v 9:30 a 17:30 hodin bude vysílat interview s hostem. Zprávy bude televize vysílat až na výjimky každou hodinu. Dění uplynulého dne shrnou hlavní hodinové zprávy v 18:55 a pořad 360° od 21:40.

„Televizní kanál CNN Prima News nabídne od pondělí od 6:00 hodin ráno v premiéře 19 pořadů denně a společně s hlavní zpravodajskou relací to budou právě pravidelné Zprávy s novými tvářemi, které divákům poskytnou v průběhu celého dne objektivní, rychlý, srozumitelný a přesný zpravodajský servis. V neděli se rozjede také nová online platforma CNNPrima.cz s kvalitním a obrazově atraktivním obsahem, doplňujícím televizní vysílání,“ uvedl generální ředitel skupiny Prima Marek Singer.

Záměr spustit čistě zpravodajskou televizní stanici oznámila Prima loni v dubnu. CNN Prima News se stane devátou stanicí v portfoliu skupiny Prima. Konkurovat jí budou mj. stanice ČT24 nebo portál Seznam Zprávy.

CNN Prima News funguje na základě smlouvy s divizí CNN International Commercial (CNNIC), která poskytuje licenci k používání značky CNN a k přístupu k obsahu a tvorbě programu v rámci celého portfolia CNN. 

Stanice bude k dispozici zdarma po celé ČR v rámci pozemního vysílání. Vysílání nového kanálu zajistí také satelitní provozovatelé, kabeloví operátoři i internetové televize. I na Slovensku bude mít stanice téměř stoprocentní pokrytí.