Tesco prodává své aktivity v Polsku, chce se zaměřit na ostatní trhy

Ranní přehled podle Bloombergu

Ranní přehled podle Bloombergu Zdroj: E15.cz

Web E15 přináší přehled důležitých témat, která by vám dnes neměla uniknout.

Koronavirus dál sužuje USA

Ve Spojených státech bylo nahlášeno dalších 840 úmrtí způsobených koronavirem. V zemi už celkově zemřelo 117 700 lidí. Země podle médií stále bojuje s první vlnou nákazy, ačkoliv jsou denní počty mrtvých v poslední době již nižší. Epidemie se v USA přesunula z New Yorku a ze severovýchodu do velkého pásu na jih a západ. Stát Texas například ohlásil během včerejška 3 100 nově nakažených osob. 

Tesco prodává aktivity v Polsku

Za 819 milionů zlotých, tedy asi pět miliard korun, prodává své aktivity v Polsku britský maloobchodní řetězec Tesco. Firma uvádí, že se tak bude moci více soustředit na své aktivity v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. Tesco prodává polské aktivity dánské maloobchodní firmě Salling Group. Transakci, která zahrnuje zhruba tři stovky obchodů, distribuční centra a ústředí, ještě musí schválit antimonopolní regulátoři.

Nevyrovnané akcie

Oběma směry se během posledního obchodování vydaly americké akciové trhy. Zatímco indexy Dow Jones a S&P kvůli zprávám o růstu počtu nových nemocných a možným novým omezením ekonomické aktivity klesly, technologickým společnostem se dařilo. Index Nasdaq je díky tomu blízko rekordního závěru z 10. června.

Proti zveřejnění knihy

Americké ministerstvo spravedlnosti požádalo federálního soudce o vydání předběžného rozhodnutí, které by zakázalo zveřejnit knihu někdejšího Trumpova poradce Johna Boltona. Ministerstvo požaduje, aby se omezení vztahovalo rovněž na nakladatele a knihkupce. Ovšem vzhledem k tomu, že kniha už je vytištěná a část nákladu již obdržely jednotlivé obchody, je šance na úspěch kroku americké vlády mizivá.