Kampaň „Vaříme za vás“ má pomoci pražským restauracím

3. prosince 2020 proběhlo znovuotevření restaurací po 2. vlně epidemie Covid-19

3. prosince 2020 proběhlo znovuotevření restaurací po 2. vlně epidemie Covid-19 Zdroj: E15 Michael Tomeš

3. prosince 2020 proběhlo znovuotevření restaurací po 2. vlně epidemie Covid-19
3. prosince 2020 proběhlo znovuotevření restaurací po 2. vlně epidemie Covid-19
3. prosince 2020 proběhlo znovuotevření restaurací po 2. vlně epidemie Covid-19
4
Fotogalerie

Magistrát hlavního města Prahy ve spolupráci s Asociací hotelů a restaurací a Svazem obchodu a cestovního ruchu  připravil kampaň s názvem „Vaříme za vás“ na podporu pražských restaurací. Jejím cílem je vyzývat Pražany, aby si kupovali jídlo a nápoje přímo z výdejních okének podniků a pomohli je tak při pandemii koronaviru zachránit před hrozícím zánikem.

Už začátkem měsíce spustila Praha také projekt Obědy (nejen) pro děti, který zprostředkovává finančně dostupné obědy pro děti v období, kdy jsou školy zavřené. Veškeré detaily je možné najít na adrese www.prahadrzispolu.cz.

Česká klasika i nejrůznější speciality z celého světa. Možností, kde se v Praze dobře a kvalitně najíst, je téměř nepřeberné množství. Jenže stovky restaurací, hospod a dalších stravovacích provozů jsou kvůli aktuální pandemii koronaviru a následným vládním opatřením v kritické situaci. Mnohým z nich tak reálně hrozí zánik i kvůli markantnímu propadu turismu.

Pražský magistrát proto inicioval výzvu široké veřejnosti, která má za cíl pražské restaurace podpořit. Ty totiž nejen že dotvářejí jedinečnou atmosféru živoucí metropole, ale zároveň zaměstnávají tisíce lidí, kteří mohou nyní trvale přijít o práci. Pražané mohou pomoci už jen tím, že si dojdou pro své oblíbené jídlo přímo k výdejnímu okénku některého z podniků v okolí. Navíc tak nepřijdou ani v této nelehké době o gastronomický zážitek z rukou profesionálů, který si mohou vychutnat v pohodlí domova. Vše k současné kampani, ale i dalším projektům hlavního města, pak naleznou zájemci na stránkách www.prahadrzispolu.cz.

Praha se ovšem podpoře podnikatelů věnuje dlouhodobě. Příkladem je i projekt Obědy (nejen) pro děti, který začátkem listopadu spustila. Ten zprostředkovává finančně dostupné obědy pro děti v období, kdy jsou školy zavřené. Zároveň se jedná také o další příležitost pro restaurace, jak pokrýt své provozní náklady. V současné době je do projektu přihlášeno zhruba šedesát restaurací po celém území hlavního města a další přibývají.