Místopředsedu Sparty Přibyla našli na Letné mrtvého

Lukáš Přibyl

Lukáš Přibyl Zdroj: CTK

Místopředseda představenstva fotbalové Sparty Lukáš Přibyl v 33 letech zemřel. Podle informací serveru iDnes.cz byl dnes nalezen mrtev v sídle klubu na stadionu na Letné. Podle policie zatím není příčina jeho úmrtí známá, nařízena byla soudní pitva.

Oznámení o nálezu těla policie obdržela před 16:00. „V tuto chvíli poslední závěr je ten, že policejní lékař nebyl na místě při ohledání těla schopný určit příčinu úmrtí třiatřicetiletého muže a bude nařízena soudní pitva,“ řekl novinářům mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Podle Práva našla policie sparťanského funkcionáře v jeho kanceláři s tržnou ranou na hlavě a se zhmožděninami na krku. Hulan prohlásil, že kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Zároveň ale upozornil, že v současnosti nelze jakkoli spekulovat o možném podílu dalšího člověka na Přibylově úmrtí. Podle jiných informací mohlo jít o selhání srdce.

První tým Sparty zpráva zasáhla na soustředění ve Španělsku, odkud se výprava Pražanů vrací do vlasti v pátek. „Je to pro všechny obrovská tragédie, neskutečný šok. Jsme tím hluboce zasaženi a vyjadřujeme upřímnou soustrast celé Lukášově rodině,“ řekl tiskový mluvčí klubu Ondřej Kasík.

„Nezlobte se, nebudu se k ničemu vyjadřovat. Možná zítra,“ řekl jeden z tří místopředsedů představenstva Sparty Dušan Svoboda, který je zároveň také místopředsedou Fotbalové asociace ČR. „Nejsem ve fázi, že bych o tom chtěl dávat výpovědi, rozumíte. To byl můj blízký kamarád,“ řekl předseda sparťanského představenstva Daniel Křetínský Rádiu Impuls.

Podle aktualne.cz mohl být posledním, kdo s Přibylem hovořil, jeho někdejší kolega z České televize Petr Svěcený. „Normálně jsme spolu telefonovali, byl v pohodě, bavili jsme se o dovolené. A najednou se ztratil. Myslel jsem si, že se přerušil signál a pak se zase vrátil. Slyšel jsem, jak tam ztěžka dýchá. Nevím, co se stalo,“ uvedl Svěcený.

„Oznámení jsme obdrželi nedlouho před 16. hodinou. V tuto chvíli zjišťujeme a prošetřujeme, co se stalo, zatím však bez konkrétních závěrů,“ řekl ČTK mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Zpráva otřásla celou fotbalovou scénou. Kapitán Bohemians 1905 Radek Sňozík, který se s Přibylem sblížil při společném působení ve vršovickém klubu, těžko hledal slova. „Vím to chvíli, jsem z toho zdrcený, vykolejený… Mluvit je zbytečné,“ řekl Sňozík.

Přibyl pracoval ve sportovní redakci České televize, poté dělal ve Spartě tiskového mluvčího. Pak odešel do konkurenčních Bohemians 1905, jimž dlouhá léta fandil. V klubu z Vršovic působil jako ředitel. Na podzim 2010 u „klokanů“ skončil a spolupracoval s hráčskou agenturou Sport Invest.

Do Sparty se vrátil loni na konci podzimní části a klub krátce nato angažoval na post generálního sportovního manažera Jaroslava Hřebíka, jenž nahradil Jozefa Chovance. Přibyl měl působit jako pravá ruka šéfa Sparty Křetinského.

V minulých dnech pražský městský soud Přibylovi zrušil podmíněný trest ve vleklé kauze Bohemians. Bývalý ředitel „klokanů“ čelil obvinění z poškození věřitele, pokusu k tomuto činu a porušení povinnosti v insolvenčním řízení. Přibyl obvinění odmítal. Přibyl byl ženatý, měl roční dceru.