Monet+ dodá Praze opencard i přesto, že byl tendr zrušen

Opencard

Opencard Zdroj: 7

Desítky tisíc karet opencard dodá hlavnímu městu za 4,8 milionu korun dosavadní dodavatel, společnost Monet+. I přesto, že město zrušilo výběrové řízení, ze kterého měl nový dodavatel vzejít a do něhož se přihlásila pouze firma Monet+. Podle mluvčí magistrátu Terezy Králové hrozilo, že karty dojdou, a tak raději podepsala 23. srpna s firmou smlouvu na dalších šest měsíců.

Oznámení o uzavření smlouvy zveřejnil dnes pražský magistrát na úřední desce. Mluvčí Králová upřesnila, že společnost Monet+ pro Prahu vyrobí 80 tisíc karet. Dodala, že nové výběrové řízení hodlá metropole vypsat až po podzimním jednání městské rady, která by měla zformulovat novou koncepci karty.

Město má s hledáním dodavatele karet velké potíže. Ruší kvůli tomu jeden tendr za druhým. Jejich neslavné konce odůvodňuje malým počtem uchazečů. Předtím, než zrušilo zakázku na 4,8 milionu korun, letěl v červnu ze stolu i čtyřletý tendr za 100 milionů korun. Přihlásilo se do něj sice pět firem, byla mezi nimi i Česká pošta, Wincor Nixdorf nebo Monet+, tři z nich však byly vyloučeny.

:

Kritizovaný projekt opencard už stál kolem miliardy korun. Policie kvůli projektu obvinila , které viní z trestných činů porušování závazných pravidel hospodářského styku a porušování povinnosti při správě cizího majetku. Hrozí jim až osmileté vězení.