Obrana hledá zájemce o 31 nepotřebných nemovitostí

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Vladimir Lukovsky, Ministerstvo obrany

Ministerstvo obrany dnes aktualizovalo nabídku nepotřebného majetku, pro který hledá kupce. Nabízí 31 nepotřebných nemovitostí, u nichž součet minimálních kupních cen činí celkem 344 milionů korun. Ministerstvo chce zredukovat majetek státu ve své správě do té míry, aby jeho množství odpovídalo ekonomickým možnostem resortu. Výnos z prodeje chce úřad reinvestovat do perspektivních nemovitostí a modernizovat zanedbanou infrastrukturu.

Minimální kupní cena se jednotlivých nabízených položek se pohybuje od 11 200 korun do 64 milionů.

Mezi objekty a pozemky určenými k prodeji jsou například hotelové zařízení Lipno - Hůrka u Lipenské přehrady v Horní Plané, areál letiště Všechov u Tábora, budova garáží v Praze – Čimicích, část kasáren Pod Radobýlem v Litoměřicích, areál vojenské nemocnice a ubytovna v Klatovec, areál garážového dvora v Písku skladový areál u letiště v Liberci, školící a rekreační zařízení v Hojsově Stráži, kasárna Svatý Tomáš v Přední Výtoni, ubytovna a administrativní budova v areálu kasáren J. Žižky v Čáslavi, chata Radost v Desné, areál bývalého muničního skladu v Sedlnicích, byt v Praze - Troji nebo bunkry („řopíky“) v Pohořelicích nad Jihlavou a v Horním Benešově či pozemky u letiště ve Vyškově – Pustiměři, v Olomouci – Neředíně, v Mladé Boleslavi - Nepřevázce nebo v Mikulovicích.

Prohlídky nabízených objektů proběhnou od 1. do 11. srpna. Zájemci musí složit kauci nejpozději do 26. srpna a přihlášky je možné zaslat buď poštou s datem odeslání nejpozději dne 24. srpna 2011 a nebo je osobně doručit dne 25. srpna 2011.