Podívejte se: tunel Blanka se představil Pražanům

Cestou měli návštěvníci jedinečnou možnost si prohlédnout strojovnu vzduchotechniky, nejmodernější tunelářské stroje, obdivovat tuny betonu obklopující je ze všech stran a tu a tam nakouknout do sousedního tubusu.

Cestou měli návštěvníci jedinečnou možnost si prohlédnout strojovnu vzduchotechniky, nejmodernější tunelářské stroje, obdivovat tuny betonu obklopující je ze všech stran a tu a tam nakouknout do sousedního tubusu. Zdroj: ctk

Tunel Blanka
Do pět kilometrů dlouhé prohlídkové trasy lidé vstupovali rampou tunelů v ulici Svatovítská u Vítězného náměstí v Praze 6.
Ražená část trasy končí v Troji a pokračuje přes budovaný Trojský most ke stanicím městské hromadné dopravy v Holešovicích.
Příchozí dostávali mapky prohlídkové trasy, na které mohli sledovat, kde se právě nacházejí. Další informace mohli načerpat z panelů i od ochotných průvodců v přilbách a pracovních uniformách.
Tunel Blanka odlehčí denně centru hlavního města o 70 tisíc vozidel, řidiči ročně ušetří 1,6 milionu litrů paliva a 15 minut jízdy. Ročně by také měl v Praze klesnout počet dopravních nehod o 500.
7
Fotogalerie
Pražané měli dnes možnost projít si tunelový komplex Blanka, který má odlehčit dopravě v centru Prahy.

Tunelový komplex Blanka si prohlédněte ve fotogalerii: