Pražští lidovci nechtějí, aby strana podpořila vládu

Pavel Bělobrádek

Pavel Bělobrádek Zdroj: ctk

Městský výbor KDU-ČSL v Praze nesouhlasí s tím, aby vedení strany jakýmkoliv způsobem vyšlo vstříc menšinovému kabinetu ANO.

 

Usnesení výboru prosadil Tomáš Kaplan, šéf lidovců v Praze 4. „Městský výbor KDU-ČSL v Praze nesouhlasí s tím, aby KDU-ČSL na celostátní úrovni podpořila jakýmkoli způsobem, tedy ať již jako koaliční partner nebo podporou menšinového kabinetu, vznik vlády, která bude majoritně složena ze členů nominovaných ze strany Hnutí ANO. Toto usnesení nechť je řádně podle stanov předloženo vyšším stranickým orgánům,“ napsal Kaplan v dopisu předsedovi Klubu na obranu demokracie Bohumilu Doležalovi.

Kaplan tak reagoval na výzvu spolku, aby STAN a další demokratické strany nejednaly s premiérem v demisi Andrejem Babišem. Výzva, kterou už podpořilo přes 1200 lidí, má název Nechraňme Babiše před extremisty, chraňme Českou republiku před Babišem. Z politiků nebo známých osobností ji podpořili Miroslava Němcová (ODS), Miroslav Kalousek (TOP 09), dokumentaristka Olga Sommerová, herečka a politička Táňa Fischerová a herec Ladislav Frej.