Září v Praze nabídne množství akcí, metropoli čeká mistrovství světa i sportovní nábory

Primátorky se letos uskuteční v zářijovém termínu

Primátorky se letos uskuteční v zářijovém termínu Zdroj: ČTK

Sportovní a kulturní akce jsou v mnohém poznamenány situací okolo koronaviru, od září ale v Praze odstartuje větší množství událostí, než tomu bylo v posledních týdnech a měsících. Budou se konat dva závody mistrovství světa na ploché dráze a uskuteční tradiční veslařské Primátorky

V září se v Praze uskuteční některé akce, které byly odloženy v souvislosti s koronavirem. Kvůli epidemii byl například změněn kalendář seriálu mistrovství světa v ploché dráze FIM Speedway Grand Prix.Podařilo najít nový termín zrušeného závodu na 19. září, ale i přidat na 18. září ještě pátý závod letošního mistrovství. 

Další ze sportovních akcí, AXA Primátorky tradiční veslařské závody na Vltavě, se konají o víkendu 19. – 20. září a zápolení na vodě mohou lidé vidět i na umělém kanálu v Praze-Troji, kde se rovněž po celý víkend bude bojovat o tituly Mistrů Evropy ve vodním slalomu.

Hlavní město také podpořilo řadu projektů, které musely být v první polovině roku zrušeny, a nyní se konají, i když třeba v neobvyklé podobě. Příkladem může být oslava návratu kulturního a společenského života nazvaná Praha ZÁŘÍ na Výstavišti Praha v Holešovicích, kde se do 28. září představí největší pražské festivaly Designblok, MFF Praha – Febiofest, Letní Letná, Metronome Prague Music & Arts Fair, Pražské jaro, Signal Festival, United Islands of Prague a další. Otevřené jsou samozřejmě historické památky, výstavy, zoologická i botanická zahrada, hrají divadla, konají se koncerty.