Luxusní zámek na prodej: Podnikatel opravil Dukovany k nepoznání, teď se jich zbavuje

Zrekonstruovaný zámek Dukovany.

Zrekonstruovaný zámek Dukovany. Zdroj: Facebook/Zámek Dukovany

Podnikatel Richard Horký opravil zámek v Dukovanech, teď ho však prodává.
Jižní průčelí zámku v roce 2010.
Na zámku se pořádají i prohlídky hraběnčiných komnat.
Na zámku se pořádají i prohlídky hraběnčiných komnat.
Zrekonstruovaný zámek Dukovany.
53
Fotogalerie

Koupil zámek v dezolátním stavu, udělal z něj výstavní památku a nyní ho prodává. Podnikatel Richard Horký zámek v Dukovanech nabídl nejdříve obci, od které jej před šesti lety koupil. Nyní je však i v nabídce realitní kanceláře. Podívejte se v galerii, na jaký přepychový zámecký život se může budoucí majitel těšit.

Zámek v Dukovanech na Třebíčsku získal svou pozdně barokní podobu v 18. století, kdy jej nechala přestavět hraběnka Marie Brigita Malabaile-Canalová, manželka botanika a mecenáše Josefa Emanuela Canala. Po zestátnění sloužil jako internát a školící středisko, po revoluci pak připadl obci, která jej využívala k reprezentačním účelům a kvůli finanční zátěži se ho pokoušela delší dobu prodat.

Dukovany nakonec v roce 2015 za 10 milionů koupil třebíčský podnikatel Richard Horký, který se zavázal zámek zrekonstruovat a investovat do něj zhruba 30 milionů korun. Během dvou let z něj udělal výstavní památku a dnes zámek funguje jako tříhvězdičkový hotel s restaurací. Konají se tu svatby, různé akce i prohlídky zámeckých pokojů. Horký na zámku navíc zřídil ekologickou kotelnu na biomasu, která ho vytápí.

Po šesti letech se však Horký rozhodl zámku zbavit, podle realitní kanceláře Chateau.cz ho prodává z osobních důvodů. Obec mu za něj nabídla 55 milionů, podle starosty Miroslava Křišťála by ale podnikatel chtěl přibližně o 10 milionů korun více. Zámek se tak objevil i ve veřejné nabídce, cena u inzerátu však uvedena není. Na zrekonstruovaný zámek a další památky na prodej se podívejte v galerii.