Jídelní zóny v obchodních centrech otevřou v pondělí | E15.cz

Jídelní zóny v obchodních centrech otevřou v pondělí. Dětské koutky zůstávají zavřené

ČTK

V obchodních centrech se od pondělí znovu otevřou stravovací zóny. Nadále bude platit povinnost zakrytých úst a nosu, roušku si lidé budou moci sundat jen na konzumaci jídla a pití. Stoly budou rozmístěny ve dvoumetrové vzdálenosti od sebe. Odstupy bude nutné dodržovat také ve frontách u jednotlivých restaurací a kaváren.

Centra vybavila stravovací zóny stojany s dezinfekcí. Otevřou se také restaurace obchodních domů IKEA, ve kterých bude ale zúžený výběr. K dispozici nebude například salátový bar, bistro nenabídne točenou zmrzlinu.

Kvůli povinné vzdálenosti sousedních stolů obchodní centra rozšiřují kapacity foodcourtů, k otevření připravují také venkovní terasy. V pražských centrech skupiny Unibail-Rodamco-Westfield, tedy Westfield Chodov, Centrum Černý Most a Metropole Zličín budou u stolu moci sedět jen dva lidé. Výjimkou budou nálepkou označené rodinné stoly. Na dvoumetrové rozestupy ve frontách bude upozorňovat infografika na podlaze. Na dodržování všech opatření budou dohlížet proškolení bezpečnostní koordinátoři.

Obchody z nákupních center počítají ztráty. Nájem prodejcům zatím odpustila jen Ikea

Kapacita restaurací v obchodních domech IKEA bude oproti běžnému fungování poloviční. Chybět bude salátový bar, provoz nápojových ostrůvku bude omezený. "Jídla budou servírována na talíři obsluhou, dezerty a výrobky studené kuchyně budou balené a zákazníci si je mohou vzít klasicky z našich regálů," uvedl manažer IKEA Food Stuart Cowan. Jídlo si bude možné do jednorázových obalů koupit také s sebou.

V obchodních centrech nebude návštěvníkům nadále umožněn přístup do relaxačních zón. V provozu nebudou ani hlídané dětské koutky. Podle předsedy českého výboru Asociace nákupních center Jana Kubíčka by dětské koutky mohly začít fungovat nejpozději od 8. června.

„Koronavýprodej“ se rozjíždí. Obchodníci se předhánějí ve slevách
OBRAZEM: Pařížská v hibernaci. Ulici luxusních butiků chybí cizinci
Kratší jídelní lístky, ještě větší důraz na lokální suroviny. Gastronomii čekají velké změny

 

Autor: ČTK
 
Newsletter
Využijte služby
zasílání zpráv do vaší
e-mailové schránky!