Výrobce luxusní módy Armani se loni vrátil k růstu. Letos oblékl italské lékaře

V dobách nejvyšší krize v souvislosti se šířením nového koronaviru Armani ve svých výrobních závodech šil jednorázové zdravotnické kombinézy pro zdravotníky v nemocnicích.

V dobách nejvyšší krize v souvislosti se šířením nového koronaviru Armani ve svých výrobních závodech šil jednorázové zdravotnické kombinézy pro zdravotníky v nemocnicích. Zdroj: Profimedia

Armani se rozhodl, že skončí s používánín kožešin
Emporio Armani
Třetí nejbohatší Ital je módní návrhář Giorgio Armani
4
Fotogalerie

Italskému módnímu domu Armani loni poprvé po třech letech stouply čisté tržby. Zvýšily se o 2,3 procenta na 2,158 miliardy eur (57,6 miliardy korun). Dopad koronavirové pandemie do letošního hospodaření firma neodhadla. Dodala ale, že má dostatek prostředků na to, aby se s nejistotou vyrovnala. V dobách nejvyšší krize výrobce šil jednorázové zdravotnické kombinézy pro zdravotníky.

Italská módní značka Armani v posledních třech letech zefektivňovala distribuci a zužovala počet nabízených značek. K růstu vrátila o rok dříve, než sama plánovala. 

Celkové tržby Armani včetně příjmů z licencí stouply o devět procent na 4,157 miliardy eur. Zisk před zdaněním se snížil o 12 procent na 175 milionů eur a čistý zisk činil 124 milionů eur.

Výrobce luxusních oděvů uvedl, že zatím není možné správně vyhodnotit dopad nemoci COVID-19 na jeho podnikání. Dodal ale, že má dostatek prostředků na to, aby se s nejistotou vyrovnal.

Firmu založil v roce 1975 módní návrhář Giorgio Armani, který je i ve svých 85 letech stále jejím vlastníkem a ředitelem. Podnik navrhuje a vyrábí pod několika značkami luxusní oděvy, šperky, módní doplňky, kosmetiku a obuv. Aktivní je i v realitách, provozuje restaurace a hotely.

V dobách nejvyšší krize v souvislosti se šířením nového koronaviru Armani ve svých výrobních závodech šil jednorázové zdravotnické kombinézy pro zdravotníky v nemocnicích.