Americká banka pokročila s přípravou bitcoinových derivátů, kurzy kryptoměn vzrostly

Bitcoin

Bitcoin Zdroj: Profimedia.cz

Investiční banka Morgan Stanley se podle zdrojů agentury Bloomberg přiblížila spuštění obchodů s finančními deriváty navázanými na cenu bitcoinu. Ta se po zveřejnění zprávy přehoupla přes hranici 6500 dolarů. Celková hodnota všech kryptoměn se podle údajů portálu Coinmarketcap po setrvalém poklesu v tomto týdnu opět dostala k hranici 200 miliard dolarů.

Sama americká banka je podle informací Bloombergu už na obchodování s novým aktivem po technické stránce připravena, v současnosti ale prý ještě dobíhají interní schvalovací procesy. Morgan Stanley navíc údajně čeká na potvrzení zájmu institucionálních investorů.

Informace o pokračujících snahách dále přiblížit kryptoměny americké Wall Street přinesly oživení celého trhu s virtuálními měnami. Jejich souhrnná hodnota v tomto týdnu klesla až na 186 miliard dolarů s tím, že hlavní ztráty utrpěla druhá nejrozšířenější kryptoměny ether.

Její kurz v polovině týdne ztratil zhruba pětinu v porovnání s pondělní hodnotou, po zveřejnění zprávy agentury Bloomberg však ztráty umazala a dostala se nad 200 dolarů.

Morgan Stanley není jedinou zavedenou finanční institucí, která připravuje finanční deriváty navázané na virtuální měny. Podobné záměry má také banka Goldman Sachs či skupina Citigroup.