Litecoin už letos investorům vydělal téměř dvojnásobek

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia

Litecoin
Kryptoměny
Litecoin
Litecoin (ilustrační foto)
5
Fotogalerie

Mezi nejrozšířenějšími digitálními mincemi přibývá známek zotavení. Aktuálně si pozornost investorů získává co do tržní kapitalizace pátý nejhodnotnější litecoin. Během 24 hodin jeho kurz vzrostl o zhruba 13 procent na přibližně 56 dolarů za virtuální minci. V horizontu jednoho týdne přidal litecoin pětinu. Daří se také Binance Coinu.

Litecoin se obchoduje nejdráže za poslední rok. Ještě začátkem ledna stál jeden litecoin těsně nad třicet dolarů. Interpretace momentálního růstu se liší, oborový portál CCN na základě technické analýzy zdůrazňuje, že kryptoměně pomohlo zejména proražení klíčového cenového stropu daného poměrem 0,01 bitcoinu za jeden litecoin.

Server Forbes.com ovšem zmiňuje také situaci v krachující Venezuele, kde tamní úřady spustily službu umožňující emigrantům legálně posílat venezuelským rezidentům finanční prostředky pomocí bitcoinu a litecoinu. První zmiňovaná kryptoměna však má za sebou v uplynulých dnech cenový růst v porovnání s litecoinem sotva poloviční.

Oproti svému historicky nejvyššímu kurzu ale dál zůstává litecoin ve výrazném propadu. V současnosti se i přes svůj rozmach nachází jen na patnácti procentech někdejších maxim.

Po loňské masivní korekci ohodnocení prakticky všech virtuálních měn avšak v roce 2019 postupně přibývá případů, kdy kurz některé z nejrozšířenějších digitálních mincí vzroste během relativně krátkého období o desítky procent. Příkladem je kromě litecoinu také Binance Coin (BNB), oběživo stejnojmenné kryptoměnové burzy. Ten za poslední týden vzrostl o téměř 40 procent, a navázal tak na své únorové výkony. Tehdy BNB zdražil během měsíce o zhruba 70 procent v souvislosti se zavedením nových funkcí a služeb na burze Binance, které automaticky počítají s využitím BNB.