Majitelé kryptoměn řeší, co se zisky. Vysoké úroky mohou zrodit rentiéry

Bitcoin patří mezi nejvýnosnější investice roku 2020

Bitcoin patří mezi nejvýnosnější investice roku 2020 Zdroj: profimedia

Držitelé kryptoměn mají před Vánocemi poměrně příjemné starosti: jak naložit se zisky, které jim letos vynesl bitcoin překonáním svého tři roky starého cenového rekordu. Paleta možností je v porovnání se situací roku 2017 daleko širší.

Spekulanti si snadno mohou sáhnout na desetiprocentní úroky z pouhého držení svých peněz na kryptoburzách. Musejí ale unést odpovídající riziko.

„Teď je situace jiná,“ míní někteří odborníci na digitální měny o aktuálním zhodnocení kryptoměn. Zatímco v roce 2017 vytáhlo bitcoin k cenovce 20 tisíc dolarů za jednu virtuální minci zejména poblouznění retailových investorů, nyní kryptoměnu nakupují hlavně velcí investoři, jako jsou americké firmy MicroStrategy či fintechová Square zakladatele Twitteru Jacka Dorseyho.

Optimisté proto věří, že právě tento druh poptávky vyžene v brzké době kurz bitcoinu ještě mnohem výše. Kdo by ale chtěl ze svého digitálního jmění profitovat i jinak než čekáním na další nebeský růst, má řadu možností, jak se zkusit stát rentiérem.

Minimálně v tomto směru opravdu platí slova, že „teď je situace jiná“. „Typický investor do digitálních aktiv nemá v plánu prodávat, ale spíše svoje portfolio zastavit do různých finančních produktů vytvořených na blockchainu,“ popisuje manažer investičního fondu Rockaway Blockchain David Rakušan.

Jedna z největších kryptoměnových burz na světě Binance spustila v listopadu novou sekci s názvem Earn. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!