Revolut pozastaví aktivity s kryptoměnami ve Spojených státech. Bojí se regulací

Britská fintech společnost Revolut od září pozastaví své aktivity s kryptoměnami v USA.

Britská fintech společnost Revolut od září pozastaví své aktivity s kryptoměnami v USA. Zdroj: profimedia.cz

Britská finančně technologická společnost Revolut ve Spojených státech pozastaví své aktivity s kryptoměnami. Důvodem je nejistota ohledně regulace kryptoměn v zemi, uvedl server CoinDesk. Zákazníků Revolutu mimo USA se tento krok netýká. Rozhodnutí tak ovlivní necelé jedno procento klientů Revolutu, kteří obchodují s kryptoměnami.

Podle dopisu, který firma zaslala klientům, nebudou moci američtí zákazníci od 2. září nakupovat kryptoměny prostřednictvím platformy Revolut. Budou moci ale ještě třicet dní po tomto datu pokračovat v jejich prodeji. Od 3. října pak bude přístup ke kryptoměnám zcela zakázán.

Platforma uvedla, že spolu se svým americkým bankovním partnerem přijala toto rozhodnutí kvůli vývoji regulačního prostředí v zemi. Regulátoři v čele s americkou Komisí pro cenné papíry a burzy (SEC) se zaměřují na kryptoměny a cílí na platformy, jako je Coinbase a Binance, a také na řadu jednotlivých tokenů. Tvrdí, že porušují federální zákony.

Revolut sídlí v Londýně a má po celém světě zhruba 25 milionů zákazníků. Nabízí řadu služeb v oblasti kryptoměn, včetně obchodování a takzvaného stakingu, a to v různých jurisdikcích, především evropských.

„Revolut aktivně hledá alternativní způsoby poskytování přístupu ke kryptoměnovým produktům a my doufáme, že v budoucnu opět budeme nabízet kryptoměnové služby i v USA,“ uvedl mluvčí firmy. Rozhodnutí pozastavit aktivity s kryptoměnami v USA platforma označila za obtížné.

Firma Revolut vznikla v roce 2015. Nemá fyzické pobočky, nabízí digitální bankovnictví, převody peněz a obchodování s kryptoměnami a s akciemi prostřednictvím jediné aplikace.