Tarantino chce vydražit sedm neznámých scén z Pulp Fiction jako NFT

Postava Vincenta, kterou ztvárnil John Travolta, se původně měla jmenovat Edgar, prohlásil Quentin Tarantino o svém filmu Pulp Fiction

Postava Vincenta, kterou ztvárnil John Travolta, se původně měla jmenovat Edgar, prohlásil Quentin Tarantino o svém filmu Pulp Fiction Zdroj: profimedia.cz

Další celebrita se pouští na rychle se rozvíjející trh takzvaných nezaměnitelných tokenů (NFT). Režisér Quentin Tarantino nabídne v aukci sedm dosud nikdy nevysílaných scén z filmu Pulp Fiction, a to právě v podobě NFT.

Každý NFT bude mít tajný obsah, který může odhalit pouze jeho majitel, včetně nesestříhaných prvních ručně psaných scénářů filmu a komentáře oscarového režiséra, který má podle prohlášení odhalit tajemství o filmu a jeho tvůrci.

Tarantino prozradil, že scénář psal ručně a sestavoval ho zhruba sedm měsíců. Původní rukopis byl podle něj plný čmáranic a škrtů. Například postava Vincenta, kterou ve filmu hrál John Travolta, se původně jmenovala Edgar.

Video placeholde
NFT - Nezaměnitelný token • Videohub

NFT je digitální dílo s certifikátem pravosti, které se teoreticky nedá odcizit. V posledních letech popularita těchto tokenů mezi sběrateli prudce stoupá, přičemž některé NFT se v aukcích prodaly i za několik milionů dolarů. Mohou to být buď jen digitálně vytvořená díla, nebo digitalizované verze skutečných děl. Je možné je darovat nebo s nimi obchodovat, ale není možné je pozměnit nebo rozmnožit.

Tarantinovy tokeny jsou postaveny na blockchainové technologii Secret Network. její tvůrce, společnost, SCRT Labs, režisérovu nabídku podporuje.

„NFT mohou být nejpřelomovější technologií, která vzejde z této dekády,“ prohlásil šéf SCRT Labs Guy Zyskind. Své nezaměnitelné tokeny už na trhu nabídly celebrity jako Paris Hilton nebo Eminem.