Aktuality

Od poloviny října slouží veřejnosti druhá fáze outletového centra Fashion Arena. Dalších 37 nových obchodů, které se nacházejí na ploše o velikosti přibližně 7200 metrů čtverečních doplnilo 79 existujících obchodů první fáze. Celkově tedy Fashion Arena Outlet Center nabízí 116 obchodních jednotek. Outletové centrum Fashion Arena bylo otevřeno v listopadu roku 2007.

#####Fashion Arena se rozšířila o další obchody

Pražany a návštěvníky Prahy láká na každodenní slevy nejméně 30 až 70 procent.

[file:8007:small:right]

Nabízí zboží renomovaných značek a rozličného sortimentu - od módy, přes obuv a kožené doplňky, sportovní oblečení a vybavení, spodní prádlo až po potřeby pro domácnost, hračky, cestovní zavazadla, bytové doplňky a další. Vlastníkem Fashion Arena Outlet Center je společnost Euro Mall Štěrboholy, developery TK Development a LMS Outlets a generálním dodavatelem celé stavby je GEMO Olomouc. Celková výše investic dosáhla 1,6 miliardy korun.

#####Chomutovka se otevřela po rekonstrukci

Již na konci září přivítala své návštěvníky Chomutovka - nové nákupní centrum v centru Chomutova. Jeho celková plocha je deset tisíc metrů čtverečních, developerem je společnost Spectrum stores. „Chomutovka se nachází uprostřed města a tím potvrzuje aktuální trend, kdy se lidé vrací za nákupy právě do center měst. Doplní dva nákupní parky na okraji Chomutova, kterým dominují hypermarkety s potravinami. Spolu s nákupním centrem Central, které se nachází poblíž, vytvoří atraktivní nákupní destinaci,“ říká Rostislav Veselý z maloobchodního týmu Cushman & Wakefield, který se na pronájmu Chomutovky podílel. Chomutovka je rekonstruovaný bývalý obchodní dům Prior, původně otevřený v roce 1979. Majitel Chomutovky - firma Spectrum stores v uplynulých letech úspěšně zrekonstruovala například obchodní dům Laso v Ostravě.

#####Obchodní zóna Všebořice plánuje další expanzi

Nové obchodní plochy a atrakce pro návštěvníky otevřelo letos na podzim i přes složitou ekonomickou situaci Obchodní centrum Všebořice. To s celkovou plochou 18 353 metrů čtverečních působí v Ústí již 11 let a společnost DTZ jej spravuje od roku 2009. Návštěvnost obchodního centra vykazuje rostoucí trend, a to i přes ekonomické problémy, jako je nižší kupní síla a vyšší nezaměstnanost. „Po určitém zakolísání návštěvnosti způsobeném mimo jiné otevřením nového centra Forum v Ústí nad Labem se situace ve Všebořicích stabilizovala. Počet zákazníků stoupá a s nimi i zájem obchodníků,“ konstatuje Jan Růžička, manažer Obchodního centra Všebořice.

#####STOP.SHOP. otevírá nová obchodní centra

Koncept specializovaných obchodních center STOP.SHOP., který již řadu let úspěšně působí na trhu a v posledních letech získává na významu a velikosti, neustále posiluje svou pozici. STOP.SHOP. je zastřešující značkou společnosti IMMOFINANZ Group pro obchodní centra ve střední Evropě. Jde o regionální obchodní centra s centrální polohou a spádovou oblastí mezi 30 tisíci až 150 tisíci obyvateli. Hlavním pilířem je standardizovaný koncept s pronajímatelnou celkovou plochou do 15 tisíc metrů čtverečních, s dostatečnými parkovacími možnostmi, dobrou dopravní dosažitelností a vysokou funkčností dosaženou prostřednictvím atraktivního poměru mezinárodních a národních nájemců. Otevřením obchodního centra STOP.SHOP. ve Znojmě byl na počátku listopadu zahájen provoz již devátého obchodního centra v České republice.