Albert prochází remodelingem na centra obchodu a služeb

Desítky supermarketů a hypermarketů Albert po celé České republice procházejí remodelingem. Novým partnerem rozsáhlého projektu, který přináší modernizaci vzhledu prodejen, ale i zkvalitnění nabídky pro návštěvníky a zvýšení pohodlí při nakupování, je realitní a poradenská společnost Labartt Properties. Oznámila to společnost Ahold Czech Republic, která obchody provozuje.

Řada hypermarketů Albert v současnosti dostává zcela novou tvář konceptu One, který byl poprvé představen zákazníkům ve Svitavách. Tento koncept přinesl řadu novinek v rámci nakupování, například tržiště s ovocem a zeleninou, samoobslužné pokladny, připojení na wifi zdarma či kávu a čaj za 5 korun, které jdou celé na charitativní projekty v bezprostředním okolí prodejen.

Remodeling do konceptu One, který kromě Svitav a zcela nové prodejny v Ostravě již proběhl v Havlíčkově Brodě, Trutnově, ve Vyškově, v Krnově a Opavě a chystá se v dalších lokalitách, zahrnuje i hledání úspěšnějšího konceptu a skladby sortimentu nájemců obchodních jednotek, které doplňují nabídku Albertu. Strategii a realizaci pronájmu těchto komerčních ploch má na starosti Labartt Properties. V rámci projektu dojde k rozšíření služeb a doplnění o prodejny se žádaným sortimentem, jako jsou lékárny, pet shopy, banky, pojišťovny, pošta, čistírny, domácí potřeby, papírnictví nebo výroba klíčů.

„Otevíráme se širokému spektru potřeb a služeb. Naším cílem je, aby lidé v supermarketech a hypermarketech Albert vyřídili maximum každodenních nebo pravidelných úkonů. Máme stovky obchodních jednotek, které poskytujeme k pronájmu partnerům. Takto rozvíjíme spolupráci nejen s nájemci z řad řetězců, ale i s lokálními podnikateli se specifickým sortimentem,“ říká ředitel real estate retailového řetězce Ahold Pavel Huml.

V rámci remodelingů dochází k vylepšení mixu nájemců a případnému obsazování volných ploch. Nová koncepce Albertů takto například umožnila nabídnout na trh dalších 1300 m2 k pronájmu v rámci prodejny v Olympii Mladá Boleslav nebo 2800 m2 sousedících s Albertem v Olympii Brno. „V takových případech hledáme jen nájemce, kteří by Albertu i jeho zákazníkům přinesli potřebnou synergii. Partnery hledáme ve všech segmentech od módy přes obchody se spotřební elektronikou až po nábytek,“ popisuje obchodní ředitel Labartt Properties Tomáš Banďouch.

Už první týdny spolupráce mezi Aholdem a společností Labartt Properties přinesly několika neobsazeným prodejnám nové nájemce z řad retailových řetězců. Ve všech případech jsou však noví nájemci osloveni veřejnou nabídkou na www.labartt.com. Výběr nájemců probíhá také pomocí otevřených tendrů s důrazem na kvalitu a dlouhodobou formu spolupráce.