Americký úřad oficiálně popřel existenci mořských panen

Velká mořská panna.

Velká mořská panna. Zdroj: reuters

Mořské panny neexistují. Oficiální potvrzení skutečnosti, kterou má většina lidí za samozřejmou, vydal americký Národní úřad pro oceány a ovzduší (NOAA).

Státní vědecká instituce NOAA, která se obvykle věnuje studiu počasí, moří a slunečních bouří tiskovou zprávou reagovala na televizní pořad, který existenci legendárních žen s rybím ocasem naznačoval, uvedl list Los Angeles Times.

„Víra v mořské panny zřejmě vznikla už na samém počátku existence lidstva. Magické ženské postavy se objevují na jeskynních malbách pozdní doby kamenné z doby před 30 tisíci lety, kdy moderní lidé ovládli zemi a pravděpodobně se začali plavit po mořích,“ uvádí NOAA. „Nikdy ale nebyly nalezeny žádné důkazy o existenci humanoidních tvorů žijících ve vodě,“ zdůrazňuje úřad.

Přečtete si také

Není to první případ, kdy se americké úřady oficiálně vyjadřují k nadpřirozeným bytostem. Loni v listopadu Bílý dům oznámil, že nemá žádné důkazy o existenci mimozemských bytostí. Petici s požadavkem na formální přiznání existence mimozemské civilizace, která se snaží o kontakt s lidskou rasou, tehdy podepsalo 12 tisíc lidí.