Apple maps získaly 35 milionů uživatelů, Google naopak 23 milionů ztratil

Apple maps při úvodním představení v červnu 2012 (archivní foto)

Apple maps při úvodním představení v červnu 2012 (archivní foto) Zdroj: Profimedia.cz

Apple maps zažívaly v září loňského roku, kdyby byly poprvé představeny, neuvěřitelně tvrdé "grilování" světovými uživateli a médii kvůli nepřesnostem a tuctům chyb. Nakonec si ale vydobyly své místo na trhu. Apple maps využívá 35 milionů Američanů.

Za nevydařený vstup Apple maps na trh se nakonec omluvil dokonce sám šéf Applu Tim Cook. Následně vyhodil tehdejšího šéfa softwarového vývoje Scotta Forstalla a šéfa mapovacího týmu Richarda Williamsona. Apple maps si nakonec vydobyly své místo mezi zařízeními s nakousnutým jablkem.

Přesně po roce ji totiž podle výpočtů listu The Guardian a statistik serveru ComScore užívalo na 35 milionů Američanů. Konkurenční hlasovou aplikaci od Google pak používalo ve stejném období zhruba 58,7 milionů lidí. Podle statistik se tak Googlu nepodařilo během inkriminovaného roku udržet téměř 23 milionů uživatelů svého navigačního softwaru. Data z jiných kontinentů – obzvláště pak Evropy – v současnosti nejsou k dispozici, nicméně podle analytiků, které The Guardian oslovil, lze předpokládat obdobný vývoj jako v USA.