Apple v Japonsku zažádal o registraci značky iWatch

iWatch - ilustace

iWatch - ilustace Zdroj: adr-studio.it

Příchod chytrých náramkových hodinek od firmy Apple se zřejmě blíží. Zprávy o japonské registraci názvu podle agentury Reuters naznačují, že Apple pokračuje v plánech představit zařízení ve stylu náramkových hodinek.

Americká elektronická společnost Apple podala v Japonsku žádost o registraci značky iWatch. Počítačová zařízení, která by se mohla nosit na těle, se považují za možnou oblast vysoce populárních produktů s tím, jak chytré telefony jako iPhone od Applu nebo série smartphonů Galaxy od konkurenčního výrobce Samsung Electronics ztrácejí schopnost ohromit zákazníky.

Apple údajně žádost o zapsání ochranné známky podal 3. června. Na webu japonského patentového úřadu se objevila o 24 dní později. Žádost by podle nejmenovaného činitele zahrnovala počítače, zařízení, která slouží ke vstupu a výstupu dat z počítače (například tiskárny), a náramkové hodinky. To, jak dlouho proces registrace potrvá, však podle něj není známo.

iWatch - ilustaceiWatch - ilustace | adr-studio.it

Apple si vydobyl renomé nejprve díky přehrávačům iPod a později díky mobilním telefonům iPhone. V poslední době se ale ocitl na křižovatce a jeho akcie výrazně klesaly. Investoři se bojí, že firma už nedokáže přicházet s tak zásadními novými produkty jako v době zesnulého zakladatele Steva Jobse. Kdyby se ale Apple etabloval na trhu s náramkovými hodinkami, mohl by si tím podle pozorovatelů vynahradit negativní dopad slabších tržeb z prodeje ostatních výrobků.

Spekulace o chystaném uvedení iWatch v poslední době vzrostly a šéf Applu Tim Cook před měsícem řekl, že zařízení, která by se mohla nosit na těle, jsou teď vhodná ke zkoumání.