Aston Martin Lagonda Taraf míří do prodeje. Bude jen 200 kusů

Aston Martin Lagonda Taraf

Aston Martin Lagonda Taraf

Aston Martin Lagonda Taraf
Aston Martin Lagonda Taraf
2
Fotogalerie
Aston Martin představil čtyřdveřový sedan Lagonda v Dubaji a mělo se za to, že model bude v prodeji pouze na arabských trzích. Automobilka ovšem uvede netradiční vůz i v Evropě a Jižní Africe. Celkem vznikne pouze dvě stě kusů Lagondy Taraf.

Zajímavé je, že Aston Martin postavil Lagondu Taraf v provedení s volantem vlevo i vpravo, což není u takto exkluzivních a omezených aut úplně obvyklé. Lagonda Taraf se začala v okolí Perského zálivu oficiálně prodávat na konci roku 2014 a zájem o auto je.

O pohon se stará atmosférický šestilitrový dvanáctiválec o výkonu 410 kW (558 koní), ovšem maximální rychlost vozu dosahuje na nijak zázračných 281 km/h. Auto je postavené ručně speciální divizí Q automobilky Aston Martin.

Aston Martin Lagonda Taraf přichází v době, kdy se trh začal zajímat i o jeho předchůdce z roku 1976. Velmi nezvykle tvarovaný Aston Martin Lagonda byl považován za jedno z nejošklivějších aut vůbec, ale najednou z něj začal být zajímavý sběratelský artikl a ceny původní Lagondy začaly strmě stoupat.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz