Autobus plných mladých lidí havaroval na okraji Olomouce

V autobuse, který se po ránu převrátil nedaleko rondelu u Globusu, bylo zraněno šestnáct z pěti desítek studentů. Život žádného z nich není ohrožen.

Autobus, který jel na trase Praha - Ostarava, vybočil po srážce s osobní toyotou do pole, kde se převrátil. Jednu dívku museli vyprošťovat hasiči. V autobuse cestovaly také partnerské a sourozenecké páry, které byly po nehodě rozděleny.

„Dvě mladé ženy a jeden muž jsou těžce zranění na končetinách a jejich stav si vyžadoval okamžitou operaci,“ uvedl mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Egon Havrlant, kam nakonec záchranáři svezli i dalších sedm lehce zraněných. „Zpravidla jde o otřesy mozku, které si vyžádají kratší hospitalizaci. Nikdo ze zraněných není v ohrožení života,“ zdůraznil Havrlant.

Další zraněné přijala Vojenská nemocnice. „Jedná se o lehčí zranění, většinou tržné rány a odřeniny. Jeden pacient pravděpodobně bude u nás hospitalizovaný. Právě jsme dostali informaci, že k nám přivezou dalších pět zraněných,“ uvedl v poledne ředitel nemocnice Lubomír Dobeš.
Ostatní cestující převezli hasiči na svou základnu, kde se jich ujal psycholog.

Kromě cestujících v autobuse se zranila také řidička vozu Toyota Corola, který rovněž skončil v poli. Její spolujezdec vyvázl bez škrábanců.

Západní obchvat na silnici R35 je podle policejní mluvčí Marie Štrbákové plně průjezdný.