Bielaček: Chci do padesátky

Kurty oblastního přeboru opanovali ve čtyřhře Matěj Bielaček z Opavy s Lukášem Havránkem.

Čtyřiašedesát dorostenců a jednačtyřicet dorostenek postoupilo z okresních tenisových soutěží do oblastního přeboru, který hostil TK Kentaur Nova Ostrava. Mezi velkou konkurencí zazářil ve čtyřhře opavský tenista Matěj Bielaček (na snímku vlevo). „Vítězství nás hodně těší. Na čtyřhru nastupuji s Lukášem Havránkem a souhra nám funguje velice dobře,“ komentoval nedávný úspěch Bielaček. O opavském mladíkovi je slyšet i v jednotlivcích. „Hraji za Vysokou školu báňskou Ostrava nejvyšší dorosteneckou soutěž v kraji a v celorepublikovém žebříčku jsem na devadesátém místě,“ pokračuje Bielaček.
S tím se ale tenista smířit nechce. I když musí zároveň se sportem zvládat i studijní povinnosti, tenisové ambice tím netrpí. „Příští rok se chci dostat mezi padesát nejlepších a potom postupovat ještě výš. Hodně důležité navíc bude, abych se uchytil v kategorii dospělých,“ míní Bielaček.

Hráč i trenér

Student vyšší odborné a hotelové školy v Opavě hraje tenis od šesti let, přesto to ale lehké mít nebude. „Točím se jenom kolem školy a tenisu. Pokud se budu chtít do padesátky dostat, musím začít objíždět mimokrajské turnaje, což se prodraží. Občas zaskakuji za trenéra, abych si něco přivydělal,“ říká Bielaček.
A obracet se musí hodně, protože tenis klade velké nároky nejen na hráče, ale i na jejich kapsy. „Ušetřím jenom za vypletače, protože si rakety pletu sám na vlastním stroji. Drahé jsou ale rakety samotné, boty, oblečení a především startovné, které se pohybuje až kolem pěti set korun,“ vysvětluje Bielaček. Tomu v nabitém programu zbývá čas už jenom na florbal, který bere hlavně jako kondiční přípravu.