Boj o klienty operátorů sílí. T-Mobile vsadil na data

T-Mobile USA

T-Mobile USA Zdroj: profimedia.cz

Cenová válka mezi operátory se přesouvá do oblasti internetu. T-Mobile u svých neomezených tarifů zvýšil maximální objemy přenášených dat. U neomezeného tarifu do všech sítí nabídne 1,5 GB místo jednoho GB, u prostředního přidá 50 MB.

Nabídka neomezených tarifů, kterou společnost Telefónica spustila minulý týden konkurenci zaskočila. T-Mobile nyní likviduje náskok konkurence navýšením datového limitu na 1,5 gigabytů. Vodafone svou aktuální nabídku minimálně do konce května měnit nebude. Operátor T-Mobile, který na konkurenci zaútočil v datových službách bude nově tarify nově nabízet i bez úvazku na dva roky. Cena neomezeného tarifu „S námi síť nesíť“ pro volání a SMS do všech sítí se nezmění a bude 749 korun měsíčně, tedy stejně jako u Telefóniky. Telefónica ale nabízí jeden GB dat. Vodafone poskytuje 600 MB, ale za cenu 691 korun. Pro klienty klienty, kteří si pořídili dotovaný mobil je cena neomezeného tarifu 901 korun.

Dosavadní dva nižší tarify „S námi 390“ a „S námi 590“ T-Mobile nahradil nabídkami „S námi v síti“ a „S námi v síti+“. Nejnižší nabídka obsahuje neomezené volání a SMS ve vlastní síti, prostřední k tomu přidává 120 minut hovorů do ostatních sítí a internet s 200 MB dat. To je o 50 MB dat více než dosud a než u O2. Cena „S námi v síti“ klesla o 24 korun na 249 korun, „S námi v síti+“ naopak podražil o 27 korun. Ceny se tak vyrovnaly s tarify Telefóniky.

Cena neomezených tarifů bez závazku na dva roky
společnost cena datový limit
Telefónica899 1GB
T-Mobile 8991,5GB
Vodafone 901600MB
Air Telecom 7491GB

T-Mobile také nově přišel s možností pořídit si tarif bez uzavření závazku na dva roky. Cena se ale zvýší ve všech případech o 150 korun měsíčně - na 899 korun. Další novinkou je možnost nákupu mobilní telefonu na splátky bez navýšení ceny při uzavření závazku na dva nebo tři roky. Stejnou službu nabízí i Telefónica a Vodafone. Ten v tomto případě s konkurencí krok příliš nedrží.

Cenové pohyby v paušálních tarifech operátorů spustila Telefónica a T-Mobile s Vodafonem ji následovaly. Nové tarify dohromady přilákaly přes 200 000 zákazníků.