Bude nová Škoda Felicia? Automobilka prý hodlá tento model oživit, ovšem už s elektromotorem

Za několik let by se zákazníci značky s hlavou indiána ve znaku opět mohli začít setkávat s názvem Felicia. Alespoň to bez udání zdroje uvádí časopis Auto Tip, který informace převzal z německého Auto Bildu.

Za několik let by se zákazníci značky s hlavou indiána ve znaku opět mohli začít setkávat s názvem Felicia. Alespoň to bez udání zdroje uvádí časopis Auto Tip, který informace převzal z německého Auto Bildu. Zdroj: Autorevue.cz

Za několik let by se zákazníci značky s hlavou indiána ve znaku opět mohli začít setkávat s názvem Felicia. Alespoň to bez udání zdroje uvádí časopis Auto Tip, který informace převzal z německého Auto Bildu.
Celé označení modelu mělo znít Felicia E. Z toho lze jednoznačně vyvodit, že to bude "čistý" elektromobil.
Auto dostane platformu pro elektromobily koncernu Volkswagen s označením MEB. Ta se již prezentovala například při představení konceptu Volkswagen I.D.
Právě se sériovým modelem odvozeným od tohoto konceptu bude chystaná Felicia sdílet techniku. Včetně dojezdu kolem 400-500 kilometrů, 125kilowattového motoru uloženého vzadu a baterií uložených v podlaze uprostřed auta.
Markantním designovým znakem škodováckých elektromobilů bude absence tradičního krytu chladiče. Logo sice zůstane tam, kde jen dnes, ale pod ním je pouze hladká plocha.
8
Fotogalerie

Podle německého Auto Bildu by se za několik let mohlo vrátit jméno Felicia. Celé označení modelu by mělo znít Felicie E, z čehož lze vyvodit, že půjde o „čistý“ elektromobil. Auto dostane platformu pro elektromobily koncernu Volkswagen s označením MEB.

 

Nejprve kabriolet, následně rodinný automobil odvozený z favoritu. V těchto případech dosud značka Škoda použila libozvučné jméno Felicia.

Za několik let by se s ním zákazníci značky s hlavou indiána ve znaku mohli začít setkávat znovu. Alespoň to bez udání zdroje uvádí časopis Auto Tip, který informace převzal z německého Auto Bildu. Podle nich by celé označení modelu mělo znít Felicia E. Z toho lze jednoznačně vyvodit, že to bude „čistý“ elektromobil.

Auto dostane platformu pro elektromobily koncernu Volkswagen s označením MEB. Ta se již prezentovala například při představení konceptu Volkswagen I.D. Právě se sériovým modelem odvozeným od tohoto konceptu bude chystaná Felicia sdílet techniku. Včetně dojezdu kolem 400-500 kilometrů, 125kilowattového motoru uloženého vzadu a baterií uložených v podlaze uprostřed auta.

Cena by měla být o něco nižší, než v případě obdobného vozu značky VW. Ten již před několika měsíci slíbil, že takový automobil nebude prodávat za vyšší cenu, než v současnosti stojí dieselová verze golfu. A to je v současnosti na českém trhu necelých 514 000 Kč.

Markantním designovým znakem škodováckých elektromobilů bude absence tradičního krytu chladiče. Logo sice zůstane tam, kde jen dnes, ale pod ním je pouze hladká plocha.

Ozvláštněním na boku vozu se stane dlouhá ozdobná lišta táhnoucí se od blatníku přes celé přední dveře a zasahující i do těch zadních. V přední části je do ní zakomponováno také logo automobilky. Jedná se o evoluci prvku, který Škoda použila například v šedesátých letech na modelu 1000 MB.

O tom, že se mu právě tento prvek na minulých škodovkách líbí, hovořil již před lety nyní již exšéf designu Škoda Auto Jozef Kabaň s autorem tohoto článku. I když Kabaň odešel z Mladé Boleslavi již na jaře, ještě stihl odprezentovat designové návrhy mnoha budoucích škodovek, tedy včetně chystaných elektromobilů.

Škoda ovšem na počátek třetího desetiletí chystá i další elektromobily. Doslova hitem by se mohlo stát elektrické čtyřdveřové kupé. „I když bude tento automobil o patnáct centimetrů kratší než superb, nabídne cestujícím více prostoru. A pokud se z Coupé E stane prodejní hit, ve hře je i sportovní provedení shooting brake,“ uvádí Auto Tip. Vůz by prý mohly pohánět dva elektromotory s celkovým výkonem zhruba 224 kW.

Prvním škodováckým elektromobilem se ovšem již v roce 2020 stane elektrické SUV. Jeho linie již Škoda prezentovala na dubnovém autosalonu v Číně a pozměněná veze bude k vidění na stánku Škody v září na výstavišti ve Frankfurtu nad Mohanem.

Text vyšel na serveru Autorevue >>>