Bude to stačit? T-Mobile nabídne deset giga dat za tisícovku

T-Mobile

T-Mobile Zdroj: Jan Sedlak

Centrála T-Mobile na pražských Roztylech
2
Fotogalerie

Mobilní operátor T-Mobile od dubna nabídne novou řadu neomezených tarifů. V rámci pěti cenových programů poskytne za paušál od 499 do 2499 korun neomezené volání do všech sítí a datové limity od 500 MB do 60 GB. 

Například neomezené volání a SMSky se čtyřmi GB dat nabídne operátor za 799 korun, deset gigabajtů dat za 999 korun. Čistě datový tarif deseti gigabajtů dat pak za cenu 499 korun měsíčně.

V současnosti T-Mobile nabízí dva základní neomezené tarify "S námi". Jeden je pro neomezené volání v rámci sítě operátora a 50 MB dat za 349 korun měsíčně a druhý je program pro neomezené volání do všech sítí a 1,5 GB dat za 749 korun měsíčně.

Současně se spuštěním nové generace Mobil vyřadí T-Mobile z nabídky tarify S námi. Již aktivované tarify zůstanou v platnosti do konce smluvního období, pokud jejich uživatelé nebudou sami požadovat změnu na nový tarif.

Zlepšení nabídky mobilních dat se dostalo i do politiky. Premiér Bohuslav Sobotka chce zvýšit tlak na operátory prostřednictvím schvalované novely telekomunikačního zákona, která umožňuje ČTÚ zvýšit pokuty operátorům a také více chrání spotřebitele, například při změně smluv.

Vodafone nedávno ohlásil datový balíček, v rámci kterého k rodinnému tarifu Red+ přidal za 999 korun měsíčně 40 GB dat využitelný až pro čtyři osoby. T-Mobile je s šesti miliony mobilních zákazníků největší operátor na trhu. Patří do skupiny Deutsche Telekom.