Budoucnost automobilky Jaguar: malý sedan a crossover

Jaguar XF Sportbrake

Jaguar XF Sportbrake Zdroj: Autorevue.cz

Generální ředitel automobilky Jaguar Adrian Hallmark poodhalil na autosalonu v Detroitu plány na následujících několik let. Velkou prioritou je vývoj menšího sedanu, který by se zařadil pod XF a postavil se konkurenci v podobě BMW řady 3 nebo Mercedesu-Benz třídy C. Konkrétní rok, kdy by tato novinka mohla přijít, Hallmark neprozradil. Spekulace hovoří o tom, že to nebude dříve než za dva roky.

Zajímavá je také zmínka o malém crossoveru, který by se vzhledem k neustále rostoucí poptávce po těchto automobilech Jaguaru výborně hodil. A podle Hallmarka není ani spojení s Land Roverem a jeho luxusní řadou Range Rover (které tím pádem vznikne nový konkurent) překážkou, naopak. Budoucí crossover bude sdílet s některým z modelů sesterské značky společný technický základ. Na rozdíl od Range Roveru by měl být Jaguar zaměřen čistě na silnice.

Do budoucna chce Jaguar a Land Rover vzájemně více sdílet použité platformy tak, aby se jejich celkový počet co nejvíce snížil. To samé platí také o pohonných jednotkách.

Test Jaguar XF Sportbrake 2.2D – další hřebík na scéně

Test: Range Rover Evoque Si4 - hot hatch mezi SUV

Autosalony