Catherine Nardin: "Z centra Prahy nevytáhnu paty"

Catherine Nardin

Catherine Nardin Zdroj: Tomas Zelezny

Majitelka designového studia Around Inside a developerka superluxusních bytů se pohybuje jen na malém kousku Prahy. Po ničem jiném ani netouží.

KloboukKlobouk | Tomas Zelezny Tento klobouk patří mezi moje základní prázdninové vybavení. Přítel mi jej koupil na jihu Francie.

Nikdy nevěděla, co přesně chce v životě dělat. Vystudovala oděvní návrhářství, pracovala v rodinné restauraci, vyráběla a prodávala vlastní šperky a nyní rekonstruuje a prodává luxusní byty v centru Prahy. Za pár let bude podle svých slov dost možná dělat zase něco úplně jiného.

LodičkyLodičky | Tomas Zelezny Lodičky z Caramelo je velmi těžké nazout, ale miluju je. Jsou vážně sexy.

Catherine Nardin, drobná majitelka Around Inside, designového studia a developerské společnosti v jednom, vyzařuje nedbalou eleganci, lehký nádech přitažlivé arogance a po francouzsku zodpovědně kouří. Přivítání v kanceláři v centru Prahy je nevšední, v patách se jí ženou tři psi – jeden patří jí, jeden asistentce a třetí je na návštěvě. Hlídá ho přítelkyni svého syna.

The Ice ManThe Ice Man | Tomas Zelezny Z knih, jež jsem přečetla, je zpověď zabijáka newyorské mafie Richarda Kuklinského nejlepší.

„Vyrůstala jsem se zvířaty a nechci to měnit,“ říká Francouzka, jež před lety do Prahy následovala svou matku, která si u nás otevřela restauraci. „Psi v kanceláři jsou k nezaplacení, chvíli se na ně díváte a stres se vypaří,“ vypráví zpoza masivního neopracovaného dřevěného stolu. Jednoho z mnoha, které v kanceláři má. A každý je jiný.

PeněženkaPeněženka | Tomas Zelezny Elegantní, ale zároveň neformální peněženku jsem koupila nedávno ve W hotelu v Barceloně.

Catherininým akčním rádiem je několik ulic ohraničených Vltavou, Staroměstským náměstím a Pařížskou ulicí. „To je pro mne centrum Prahy, nikdy bych se odtud nestěhovala, mám pocit, že bydlím na vesnici. Všechno obejdu pěšky a většinou ani nenarazím na turisty.“ Výjimku udělá, když jde tančit na oldies do Lucerny.

ParfémParfém | Tomas Zelezny Parfém od Hermès používám už osm let. Zkoušela jsem i jiné z této řady, ale Un Jardin sur le Nil mám nejradši.

Obchody, kde v Praze nakupuje oblečení, jsou jen tři: Caramelo, multibrand Space a značka Pinko v Pařížské. „Mám ráda eleganci se směsí rokenrolu. Občas si koupím něco docela bláznivého, naposledy například šátek s lebkami. Nakupování ale nijak zvlášť nemiluju, do obchodu vstoupím, jen pokud mne něco zaujme ve výloze.“

ŠátekŠátek | Tomas Zelezny Oblíbený šátek, který jsem koupila od jednoho módního návrháře, jenž mi řekl, že je pro mě dostatečně bláznivý.

Kvůli davům turistů se vyhýbá Staroměstskému náměstí. „Svého právníka vždy nutím ke schůzce v naší kanceláři. Ta jeho je sice pár set metrů vzdálená, ale na nesprávném konci náměstí,“ usmívá se a gestikuluje rukama s rudě nalakovanými nehty. Jinou barvu laku téměř nepoužívá.

Pouzdro na zapalovačPouzdro na zapalovač | Tomas Zelezny Držák na zapalovač. Před 15 lety mi ho daroval můj bratr. Jde o limitovanou edici Angel, což byla tehdy i značka mého parfému.

Nepoužívá ani auto. Nerada tankovala, zapomínala na pojištění a obtěžovalo ji parkování. Mimo Prahu jezdí zřídka. „Nic mi tu nechybí, až na široký výběr sýrů a francouzské trhy. Ve Francii stačí zajít na jeden a člověk nakoupí vše. Tady musím obíhat víc míst.“ Občas se tak vydá do rodné Francie, do New Yorku či na Madeiru, svou oblíbenou destinaci. „Miluji oceán, dívat se na něj je úplně jiný pocit než se dívat na moře. Z hotelového lehátka na Madeiře před sebou nemám nic než nekonečný horizont. Do ruky stačí knížka, na uši sluchátka a proležím tam celý den.“

Lak na nehtyLak na nehty | Tomas Zelezny Lak na nehty Brand Opi. Tuhle barvu jsem začala používat před pěti lety.

Profesní pozornost nyní věnuje rekonstrukci Obecního dvora u Anežského kláštera. Buduje zde několik bytů za desítky milionů a jeden z nich pro sebe. „To, co mi v centru Prahy vždy chybělo, byla vlastní zahrada. Teď budu mít i ji.“